Двама лекари от реанимацията, един от онкологично отделение и две

...
Двама лекари от реанимацията, един от онкологично отделение и две
Коментари Харесай

Лекар от Благоевград се зарази с COVID-19 след поставянето на ваксината

Двама лекари от реанимацията, един от онкологично отделение и две медицински сестри в Благоевград са заразени с коронавирус. Единият медик се е разболял десет дни след поставяне на първата доза от ваксината срещу Covid. Едва 15 процента от персонала са се имунизирали.

Случаите на заразени медици в болницата по онкология са установени след проява на симптоми.

В момента тримата болни лекари са настанени в Covid отделението на онкологичната болница. За сега състоянието им не е тежко.

" Колегата е бил в инкубационен период, не се е усетил, не е имал никакви симптоми. Направихме ваксинацията и след това прояви симптоми, според мен причината не е ваксината ", обясни пред БНР директорът на лечебното заведение д-р Георгиев.

20 са ваксинираните до този момент медици и служители в общинската онкологична болницата в Благоевград, което е по-малко от 15 процента.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18509  В-имунните кафези обезпечават до 6 месеца отбрана на прекаралите COVID-19 В-имунните кафези обезпечават до 6 месеца отбрана на прекаралите COVID-19  В четвъртък излиза наяве кои COVID-мерки ще бъдат облекчени В четвъртък излиза наяве кои COVID-мерки ще бъдат облекчени  В Хонконг иззеха подправени маски за над $1 млн. В Хонконг иззеха подправени маски за над $1 млн.
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР