Да се поставят камери за външно наблюдение в двора на

...
Да се поставят камери за външно наблюдение в двора на
Коментари Харесай

"Биг Брадър" влиза в детските градини и училищата

Да се поставят камери за външно наблюдение в двора на всяко училище. Това предвиждат плановете на Столичната община, пише „ Монитор “, позовавайки се на „ Московска “ 33. За целта се предвижда да бъде разширен центърът за видеонаблюдение, Общинските учебни заведения са под строг видеоконтрол.
Оперативният дежурен център следи 139 детски градини и 106 училища. Без външно наблюдение в момента обаче са 66. „ Камери има и в други обществени зони като паркове и площади и други. Има детски градини и училища със собствено видеонаблюдение, което не се наблюдава в оперативния дежурен център и видеонаблюдение, което е извън посочения брой. Наблюдението се извършва на място в самия обект “, уточниха от Столичната община.
В началото на годината се заговори за поставяне на вътрешно наблюдение в детските градини. От „ Московска “ 33 обаче обявиха, че това ще случи само след съгласието на педагогическия състав и родителите. Това бе и причината да тръгнат анкета из забавачките, които показаха, че масово не се възприема идеята за вътрешното наблюдение.
Системата за наблюдение в София заработи през 2006 г. Две години по-късно под надзор са били 40-50 обекта, в момента се наблюдават 353 места
Центърът в Столичната община има контролна точка за Националния спешен номер 112, което помага да се създаде бърза координация между екипите за спешна помощ. Видеоцентърът разполага с над 3500 камери, които следят обществения ред в града. 2600 дебнат за крадци, вандали и всякакви нарушения на обществения ред. 230 следят трафика и нередностите по пътя. В метрото пък ни наблюдават 630 камери.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР