Дания ще позволи учениците от по-малките класове да се върнат

...
Дания ще позволи учениците от по-малките класове да се върнат
Коментари Харесай

Дания ще позволи по-малките ученици да се върнат в клас

Дания ще позволи учениците от по-малките класове да се върнат в училище от 8 февруари, но ще остави в сила други ограничения, наложени заради коронавируса, заяви днес правителството, цитирано от БТА и ДПА.

" Не сме напът да отворим отново обществото ", предупреди здравният министър Магнус Хойнике, но отбеляза, че броят на заразяванията намалява.

Решението за връщане към присъствени занятия засяга децата от предучилищно ниво и тези до четвърти клас. На децата ще се позволява да се събират само с ученици от техния клас, а родителите, които идват в училищата, също ще трябва да носят маски вътре.

Други сектори от обществото обаче остават затворени.

Миналата седмица правителството удължи редица ограничения до 28 февруари. Министър-председателката Мете Фредериксен тогава посочи като основание нарастването на броя на заразяванията, свързани с открития първо във Великобритания щам на коронавируса.

Повечето търговски обекти в Дания ще продължат да са затворени. Остават обаче да работят аптеките, супермаркетите и магазините, продаващи стоки от първа необходимост.

Баровете, кафенетата и ресторантите могат да приемат само поръчки за вкъщи.

Затворени остават също така театрите, кината, музеите, зоопарковете, спортните зали, плувните басейни.

Удължени са и ограниченията за влизане в Дания, а датските граждани са съветвани да избягват пътувания в чужбина.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19184  Новите случаи и умрелите от COVID-19 във Англия означават най-ниски равнища от декември Новите случаи и умрелите от COVID-19 във Англия означават най-ниски равнища от декември  Възрастните хора в Полша няма да бъдат ваксинирани с имунизацията на Възрастните хора в Полша няма да бъдат ваксинирани с имунизацията на " АстраЗенека "  Водещ американски здравен специалист: Необходими са международни старания за имунизация против COVID-19 Водещ американски здравен специалист: Необходими са международни старания за имунизация против COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР