Гръцкото министерство на икономиката и развитието ще предложи ограничителните мерки

...
Гръцкото министерство на икономиката и развитието ще предложи ограничителните мерки
Коментари Харесай

Обмисля се по-ранно отваряне на ресторантите в Гърция

Гръцкото министерство на икономиката и развитието ще предложи ограничителните мерки за работата на заведенията за обществено хранене да бъдат отменени по-рано, ако епидемиологичната обстановка тази седмица го позволи, каза министърът на икономиката Адонис Георгиадис пред телевизионния канал АНТ1.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7123
От днес в Гърция започна постепенна отмяна на ограниченията, наложени преди 42 дни. Според обявения график обаче ресторантите се очаква да отворят чак на 1 юни, предава БТА.

Има ли светлина в тунела?

Министърът каза, че се обмислят и други мерки за подкрепа на ресторантьорството. Сред тях е на заведенията да бъде разрешено да използват по-голямо открито пространство за поставяне на повече маси, като същевременно се спазва необходимата дистанция. Разглежда се възможността за въвеждане и на допълнителни данъчни стимули за сектора, който ще бъде сериозно засегнат до намирането на ваксина срещу коронавируса.

Георгиадис отбеляза, че според данните на Евростат Гърция е отбелязала успех не само в борбата с епидемията, но и в областта на икономиката, като в страната е отчетен най-малък спад на индекса на потребителското доверие в цяла Европа.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7123  Италия разхлабва ограничаващите си ограничения против COVID-19 Италия разхлабва ограничаващите си ограничения против COVID-19  Социалната изолираност е нездравословна за здравето като тютюнопушенето и затлъстяването Социалната изолираност е нездравословна за здравето като тютюнопушенето и затлъстяването  В Плевен 9-годишно момче с COVID-19 се лекува в Университетската болница В Плевен 9-годишно момче с COVID-19 се лекува в Университетската болница
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР