Говорителят на германския канцлер Ангела Меркел, Щефен Зайберт, заяви днес,

...
Говорителят на германския канцлер Ангела Меркел, Щефен Зайберт, заяви днес,
Коментари Харесай

Германия защити имунизационната кампания срещу коронавируса и покупката на ваксини

Говорителят на германския канцлер Ангела Меркел, Щефен Зайберт, заяви днес, че нетърпението в страната от това, което мнозина възприемат като бавно начало на ваксинациите срещу COVID-19, е разбираемо, но увери, че нещата ще се подобрят, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Германското правителство застава зад решението си от миналата година да накара Европейския съюз да поръча ваксини за цялата 27-членна общност, каза Зайберт.

Към днешна дата, седмица след началото на кампанията, германските здравни власти отчитат близо 265 000 имунизации. Някои критици обаче изтъкват, че в други страни като Великобритания, САЩ и Израел е било дадено по-бързо одобрение за начало на ваксинационната кампания и критикуват за това стратегията на ЕС за поръчка на ваксини.

" Нетърпението и многото въпроси, които хората задават сега, са напълно разбираеми ", каза Зайберт. Той призна, че " някои неща може (да се подобрят), и увери, че те " ще се подобрят ".

Решението за поръчване на ваксините заедно с европейските партньори на Германия " беше и е правилният начин " на действие, заяви Зайберт. Той допълни, че за страна, която се намира в средата на Европа и има много граници, " принципът " всеки за себе си " не може да бъде правилният път ".

Говорител на германското министерство на здравеопазването каза, че до края на миналата година в Германия са били доставени общо 1,3 милиона дози от ваксината на компаниите Бионтех (BioNTech) и Пфайзер (Pfizer), а в петък се очакват още 670 хиляди.

Населението на Германия е 83 милиона души.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17789  Радев събира НОЩ и здравни специалисти, разискват изборите Радев събира НОЩ и здравни специалисти, разискват изборите  Огромни опашки се извиха пред лабораториите за PCR проби в Русе Огромни опашки се извиха пред лабораториите за PCR проби в Русе  Шотландия наложи строга карантина през целия януари Шотландия наложи строга карантина през целия януари
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР