Главния държавен здравен инспектор и член на Националния оперативен щаб

...
Главния държавен здравен инспектор и член на Националния оперативен щаб
Коментари Харесай

Доц. Ангел Кунчев с последна информация за ваксините

Главния държавен здравен инспектор и член на Националния оперативен щаб (НОЩ) доц. Ангел Кунчев даде последна информация относно ваксинацията. Той посети днес Пловдив, за да наблюдава процеса на ваксинация там.

По думите му всеки може да докладва за нежелана реакция. Той каза, че ще има система за противопоказания. Ще се проследява и ефективността на самата ваксина. Ще се наблюдава не само за антитела, но и какъв клетъчен имунитет ще бъде създаден.

" Ваксината показва много добър профил на безопасност ", увери Кунчев.

Начало на ваксинацията у нас бе дадено от здравния министър проф. Костадин Ангелов, Той се ваксинира в " Света Анна ". След него това направи и епископ Тихон. Началникът на Националния оперативен щаб и директор на ВМА ген.-майор, проф. Д-р Венцислав Мутафчийски и директорът на „ Пирогов “ проф. Асен Балтов бяха също сред първите ваксинирани.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17459  Потвърдените случаи на ковид в Германия се усилиха с 10 976 за денонощието Потвърдените случаи на ковид в Германия се усилиха с 10 976 за денонощието  Мъж на 77 години умря в Хасково от COVID-19 Мъж на 77 години умря в Хасково от COVID-19  Русия заяви за 27 787 нови коронавирусни инфекции Русия заяви за 27 787 нови коронавирусни инфекции
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР