Германското председателство на Съвета на ЕС потвърди, че до края

...
Германското председателство на Съвета на ЕС потвърди, че до края
Коментари Харесай

Германия не успя да осигури приемането на нови правила на ЕС за миграцията

Германското председателство на Съвета на ЕС потвърди, че до края на годината няма да има споразумение за новите европейски правила за миграцията, предаде БТА.

Следващото португалско председателство от началото на новата година ще стъпи на добра основа, заяви на пресконференция представителят на германското МВР Щефан Майер след днешното заседание на Съвета на ЕС по вътрешни работи. По неговите думи има напредък в преговорите, но пандемията е ограничила възможностите за постигане на съгласие между европейските държави по този въпрос.

Еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон заяви, че се наблюдава политическа воля за постигане на споразумение. Тя отбеляза, че преговорите обхващат възможността ЕС да осигури законни пътища за имигрантите и въвеждане на " синя карта " за трудова имиграция. По нейните думи не е възможно да се посочи кога ще бъде постигнато необходимото споразумение, но е възможно в следващите шест месеца да бъде отбелязан допълнителен напредък в дългогодишните преговори.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 171  Спипаха 13 незаконни афганистанци край Свиленград, българин им помагал Спипаха 13 незаконни афганистанци край Свиленград, българин им помагал  Най-малко 200 задържани при интервенция на Интерпол против незаконния трафик на мигранти Най-малко 200 задържани при интервенция на Интерпол против незаконния трафик на мигранти  Германия още веднъж ще експулсира сирийци в страната им Германия още веднъж ще експулсира сирийци в страната им
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР