Германското правителство проучва юридическите възможности за търсене на отговорност от

...
Германското правителство проучва юридическите възможности за търсене на отговорност от
Коментари Харесай

Засилва се натискът върху месопреработвателния сектор в Германия след огнището на COVID-19

Германското правителство проучва юридическите възможности за търсене на отговорност от кланицата в провинция Северен Рейн-Вестфалия, станала огнище на коронавирус с над 1300 работници с положителен тест за COVID-19. Това заяви пред обществената телевизия АРД германският министър на труда Хубертус Хайл, цитиран от БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9623
" Смятам, че трябва да проучим какви са възможностите според гражданското право да бъде потърсена отговорност ", каза Хайл.

Всеки двама от трима изследвани в кланицата в Германия е с COVID-19

Като основание за това той изтъкна причинените щети заради направените разходи за здравни мерки, а също и причинените от огнището щети за икономиката като цяло. Хайл заяви, че очаква " Тьонис ", засегнатата компания, " да направи всичко, каквото трябва ", за да ограничи щетите, след като към вчерашна дата в кланицата ѝ бяха доказани най-малко 1331 случая на новия коронавирус.

През уикенда " Тьонис " заяви, че обмисля варианта да поеме разходите за цялостното тестване в община Гютерсло в Северен Рейн-Вестфалия, където се намира засегнатото предприятие. Говорителят на федералното правителство Щефен Зайберт каза, че съществуващото законодателство ще бъде изменено така, че от догодина да бъдат гарантирани по-добри условия на труд.

Отделните провинции на Германия и митническите служби вече са инструктирани да правят по-строги проверки, добави той от Берлин.

Земеделският министър Юлия Кльокнер каза относно огнището в предприятието на " Тьонис ", в което са наети много работници от източноевропейски страни като Румъния и България, че това не е изолиран случай.

В Германия налагат карантинните мерки с помощта на полицията

" Системата не може да продължи (да работи) по този начин ", заяви тя за днешния брой на вестник " Пасауер Нойе Пресе ".

Норберт Валтер-Борянс, съпредседател на Германската социалдемократическа партия, която е партньор в управляващата коалиция в Германия, заяви, че месопреработвателният сектор е създал система, " при която работниците се третират като брънки от производствена верига. Всичко трябва да бъде възможно най-евтино ".

Правителството трябва да осигури добри условия на труд и правилно отношение към животните, каза той. " Разбира се, това ще направи продукцията по-скъпа ", добави Валтер-Борянс.

В неделя премиерът на провинция Северен Рейн-Вестфалия Армин Лашет заяви, че засега няма причина цялата община Гютерсло да бъде затваряна с оглед на това, че инфекциите са локализирани. Към момента всички работници в кланицата се намират под някаква форма на карантина. Карантинните ограничения са в сила за общо около 7000 души.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9623  Португалия връща някои ограничавания поради корнавируса в региона на Лисабон Португалия връща някои ограничавания поради корнавируса в региона на Лисабон  Нови 23 умряли от COVID-19 в Италия за последното денонощие Нови 23 умряли от COVID-19 в Италия за последното денонощие  СЗО приканва за увеличение на световното произвеждане на дексаметазон СЗО приканва за увеличение на световното произвеждане на дексаметазон
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР