Германският външен министър Хайко Маас заяви в понеделник, че Европейският

...
Германският външен министър Хайко Маас заяви в понеделник, че Европейският
Коментари Харесай

Германският външен министър призова за координиран отговор на новия щам на COVID-19

Германският външен министър Хайко Маас заяви в понеделник, че Европейският съюз ще трябва да работи заедно, за да ограничи разпространението на новия щам на коронавируса, който се появи в Обединеното кралство.

" Ще координираме много тясно между страните членки на Европейския съюз относно следващите стъпки, по-специално за това как тези мерки ще бъдат проектирани след 31 декември ", заяви външният министър на Германия.

По-рано днес френското правителство обяви, че единният блок трябва да създаде " здравен протокол ", позволяващ възобновяване на транспорта от Обединеното кралство.

Над 15 европейски държави вече забраних полетите от Обединеното кралство с оглед на новия щам на коронавируса на острова за който е доказано, че се разпространява по-бързо от други щамове на COVID-19.

" През следващите няколко часа на европейско ниво ще създадем солиден здравен протокол, за да гарантираме, че движението от Великобритания може да се възобнови. Нашият приоритет е да защитим нашите държави и нашите съграждани ", заяви френският министър на транспорта Жан-Батист Джебари.

Във връзка с кризата с новия Covid щам Германия, която е ротационен председател на ЕС, свиква днес спешна среща на ЕС.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17132  Карантината за всички идващи от Обединеното кралство остава в действие до 31 януари! Борисов: Много изпатихме от февруари Карантината за всички идващи от Обединеното кралство остава в действие до 31 януари! Борисов: Много изпатихме от февруари  В Испания имунизацията ще бъде доброволна, само че тези, които откажат, ще бъдат В Испания имунизацията ще бъде доброволна, само че тези, които откажат, ще бъдат " отбелязвани "  Учени се тревожат от нови варианти на COVID-19, устойчиви на лечения с антитела Учени се тревожат от нови варианти на COVID-19, устойчиви на лечения с антитела
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР