Германският град Нюрнберг въвежда пълна карантина с цел да овладее

...
Германският град Нюрнберг въвежда пълна карантина с цел да овладее
Коментари Харесай

Нюрнберг е поредният германски район под пълна карантина заради COVID-19

Германският град Нюрнберг въвежда пълна карантина с цел да овладее разрастващото се разпространение на коронавируса, обяви днес кметът Маркус Кьониг, цитиран от БТА.

Ограниченията влизат в сила веднага и първоначално ще действат до 20 декември, каза Кьониг.

На жителите се забранява да излизат от дома си без основателна причина. Нюрнберг разширява също правилата за носене на маски и забраната за продажба на алкохол в центъра на града.

От 7 декември присъствените учебни занятия за по-големите ученици ще бъдат ограничени и ще бъдат на ротационен принцип. В момента Нюрнберг регистрира 306,7 потвърдени случая на коронавирус на 100 000 души за седемдневен период.



В Германия провинциалните власти се стремят да намалят този показател под 50. С изключение на определени райони, където има силно разпространение на заразата, в Германия действа частична карантина от началото на ноември. Ежедневното увеличение на заразяванията обаче се запазва на високо ниво. Днес бяха съобщени 13 604 нови заразявания в страната.

По данни на Института " Роберт Кох " общият им брой вече е 1 067 473. Смъртните случаи са се увеличили с 388 и са общо 16 636.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16039  Франция възнамерява необятна акция за имунизиране против ковид сред април и юни следващата година Франция възнамерява необятна акция за имунизиране против ковид сред април и юни следващата година  Фаучи пред Зукърбърг: Ваксините против COVID-19 не трансформират човешката ДНК Фаучи пред Зукърбърг: Ваксините против COVID-19 не трансформират човешката ДНК  Проф. Кожухарова изясни на какво се дължи високата смъртност от COVID-19 у нас Проф. Кожухарова изясни на какво се дължи високата смъртност от COVID-19 у нас
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР