Германският канцлер Ангела Меркел отправи предупреждение във връзка с лъжите

...
Германският канцлер Ангела Меркел отправи предупреждение във връзка с лъжите
Коментари Харесай

Меркел разкритикува в Бундестага лъжите и дезинформацията за пандемията

Германският канцлер Ангела Меркел отправи предупреждение във връзка с " лъжите и дезинформацията " около коронавирусната пандемия, като нарече популизма " безотговорен ", на фона на множащите се демонстрации в Европа срещу предпазните маски, предаде Франс прес.

" Лъжите и дезинформацията, заговорите и омразата изопачават не само демократичния дебат, но и борбата с вируса ", заяви тя пред Бундестага днес, след като вчера обяви, че от понеделник се затварят за един месец ресторантите, спортните и увеселителните обекти с цел да бъде възпряна втората вълна на заразата.

Депутати от крайнодясната партия " Алтернатива за Германия " (АзГ), трета сила в долната камара на парламента, енергично изразиха гнева си, предизвикан от новите мерки, надавайки викове по време на речта на Меркел.

Нещо рядко за германския парламент - наложи се председателят му Волфганг Шойбле да прекъсне за кратко канцлера, за да сложи ред в залата и да заплаши със санкции недоволстващите депутати.

" Онова, което е невярно от научна гледна точка, трябва ясно да бъде посочено като такова ", настоя Меркел, самата тя учен, продължавайки изявлението си.

" Популизмът е не само нереалистичен, но и безотговорен ", каза тя и увери, че взетите мерки са " уместни, необходими и пропорционални ".



Германският канцлер говори пред парламента преди предстящото днес видеоконферентно заседание на Европейския съвет, което ще бъде посветено на борбата с коронавируса.

На фона на протестите в Германия срещу рестрикциите заради пандемията почетният председател на АзГ Александър Гауланд разкритикува онова, което нарече " пропаганда на война " от страна на правителството във връзка с Ковид-19. Партията му още от пролетта отправя критики срещи ограниченията на правата и свободите, налагани с оглед на вирусната заплаха.



Вече от седмици Германия регистрира все повече случаи на заразяване с новия патоген. По този показател тя е изпреварвана от страни като Испания и Франция, но днес бе съобщено за пореден рекорден ръст на новите случаи за едно денонощие - 16 774.

От началото на епидемията в Германия са починали над 10 000 души, заразени с коронавируса, припомня АФП.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14079  Още едно вътрешно поделение в МБАЛ в Перник става Коронавирус зона Още едно вътрешно поделение в МБАЛ в Перник става Коронавирус зона  Посещенията в пещерата Посещенията в пещерата " Леденика " са намалели с повече от 40 на 100  Свинска мехлем в битката с COVID-19 Свинска мехлем в битката с COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР