Германският институт Роберт Кох изрази силно безпокойство от увеличаващия се

...
Германският институт Роберт Кох изрази силно безпокойство от увеличаващия се
Коментари Харесай

Институт Роберт Кох: Силно сме обезпокоени от нарастващия брой случаи на коронавирус в Германия

Германският институт " Роберт Кох " изрази силно безпокойство от увеличаващия се брой нови случаи на коронавирус в Германия, предаде БТА, цитирайки ДПА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 10779
" Това развитие е много тревожно и ще продължи да бъде доста внимателно наблюдавано от института ", заяви негова говорителка и подчерта, че трябва да се избегне по-нататъшно влошаване на ситуацията. Изявлението беше направено в момент, когато Германия регистрира 815 нови заразени на ден, доста повече в сравнение с предишните седмици. " По-рано имаше около 500 случая на ден, а на моменти значително по-малко ", каза говорителката.

Потвърдените случаи на коронавирус в Германия нараснаха с 815, до 204 183

Макар че новите случаи се увеличават в цялата страна, институтът казва, че над 60 процента се дължат на разрастване на заразата в провинциите Северен Рейн-Вестфалия и Баден-Вюртемберг. По-големи празненства, почивни дейности и работни места се установяват като огнища на вируса. Разпространението се свързва също с посещения в административни и здравни учреждения. Все повече случаи се откриват при хора, завръщащи се от пътувания в чужбина, отбеляза институтът.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 10779  Гърция разгласи 26 нови случая на COVID-19 за денонощието, 10 са импортирани от чужбина Гърция разгласи 26 нови случая на COVID-19 за денонощието, 10 са импортирани от чужбина  Доц. Ангел Кунчев предлага удължение на епидемиологичната конюнктура Доц. Ангел Кунчев предлага удължение на епидемиологичната конюнктура  Тест в Сингапур открива антитела против ковид за 15 минути Тест в Сингапур открива антитела против ковид за 15 минути
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР