Германският министър на труда Хубертус Хайл иска да превърне в

...
Германският министър на труда Хубертус Хайл иска да превърне в
Коментари Харесай

Германският министър на труда иска да узакони дистанционната работа дори след пандемията от коронавируса

Германският министър на труда Хубертус Хайл иска да превърне в закон дистанционната работа, когато такава е възможна, дори и след като отмине пандемията от новия коронавирус, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6353
Хайл заяви за в. " Билд ам зонтаг ", че целта му е да внесе такъв законопроект наесен. Той заяви, че по първоначални данни хората, които работят от вкъщи са нараснали от 12 процента на 25 процента от активно заетите, което е около 8 милиона души.

" Всеки, който иска да работи от дома си, когато фирмата го разрешава, би трябвало да може да работи дистанционно, дори и след като отмине пандемията от коронавируса ", каза Хайл. Той подчерта, че правителството иска да улесни възможността за повече дистанционна работа, а не да оказва натиск това да се прави.

В Германия 470 000 фирми кандидатстват за съкратено работно време

Според плановете на Хайл в проектозакона ще е записано, че хората могат изцяло да преминат на работа от дома или да делят работното си време между дома и фирмения офис, отбелязва БТА.

Конфедерацията на сдруженията на германските работодатели обаче заяви, че германските фирми се нуждаят от повече гъвкавост, а не от повече правителствени правила.

" Трябва ни мораториум над ограниченията, а не нови регулации, които ограничават растежа и гъвкавостта ", заяви изпълнителният директор на конфедерацията Щефен Кампетер. По думите му дистанционна работа трябва да има само когато това е възможно и смислено.

" Бизнес интересите и желанията на клиентите трябва да играят централна роля. Не можем да движим икономиката само с дистанционна работа ", каза той.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6353  Броят на смъртните случаи от COVID-19 в Сърбия доближи до 156 Броят на смъртните случаи от COVID-19 в Сърбия доближи до 156  Австралия пусна приложение за следене на случаите на ковид Австралия пусна приложение за следене на случаите на ковид  Росен Желязков: Извънредното състояние може да бъде анулирано на 14 май Росен Желязков: Извънредното състояние може да бъде анулирано на 14 май
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР