Германският държавен глава Франк-Валтер Щайнмайер призова предприятията по-активно да използват

...
Германският държавен глава Франк-Валтер Щайнмайер призова предприятията по-активно да използват
Коментари Харесай

Германският президент призовава повече хора да могат да работят дистанционно

Германският държавен глава Франк-Валтер Щайнмайер призова предприятията по-активно да използват възможността за дистанционна работа, за да се улесни борбата срещу COVID-19, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

" Трябва да намалим контактите в работата, това е по-необходимо от всякога ", заяви Щайнмайер на среща със социалните партньори. " Това не е идеално, но със сигурност защитава от заразата ", добави президентът и призова предприятията " да направят дистанционната работа възможна ".

Близо 25 на сто от германските служители, или около 10 милиона души, работят само от домовете си, показва публикувано през декември проучване на синдиката на дигиталните компании Bitkom. Властите искат да увеличат това число, тъй като здравната криза не отслабва.

" Всяко предприятие, всяка администрация трябва да проверят дали не е възможно да се работи още повече от разстояние ", каза говорителят на германската канцлерка Щефен Зайберт. Днес броят на случаите на заразени с вируса в Германия от началото на пандемията надхвърли 2 милиона.

Страната с най-голямо население в ЕС регистрира 22 368 случая за последните 24 часа, с което общият им брой достигна 2 000 958 по данни на института " Роберт Кох ". За същия период са били регистрирани 1113 нови смъртни случая, с което общият им брой достигна 44 994.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18345  Германия удостовери за закъснение на доставките на имунизацията на Германия удостовери за закъснение на доставките на имунизацията на " Пфайзер " с 3 до 4 седмици  Андрей Ковачев: Още не е ясно дали имунизациите защищават и от предаване на вируса Андрей Ковачев: Още не е ясно дали имунизациите защищават и от предаване на вируса  Италия удължава локдауна до 5 март Италия удължава локдауна до 5 март
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР