Германската канцлерка сподели днес, ден преди честването на 30-годишнината от

...
Германската канцлерка сподели днес, ден преди честването на 30-годишнината от
Коментари Харесай

Меркел сравни коронавирусните рестрикции с ограниченията на свободите в бившата ГДР

Германската канцлерка сподели днес, ден преди честването на 30-годишнината от обединението на страната, че ограниченията на свободите, които й се е наложило да въведе в началото на епидемията от новия коронавирус, й напомнят за живота в комунистическата ГДР, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Силно си спомнях за детството и младостта си по време на този период на рестрикции, каза Меркел в интервю за медийната група РНД.

" През март трябваше драстично да ограничим свободите на хората. Наложи ми се да кажа на хората, че могат да се движат по улиците само до двама-трима души от едно домакинство, че не може да има никакви демонстрации, че децата вече не могат да посещават родителите си в старческите домове ", каза тя.

" В следвоенна Германия досега нямаше случай училищата да стоят затворени толкова дълго ", добави Меркел.

Макар и родена в Хамбург, на запад, тя е живяла от дете в комунистическата ГДР, на изток, до падането на Берлинската стена на 9 ноември 1989 г.

Заради пандемията от новия коронавирус Германия ще чества по-скромно утре 30-годишнината от обединението си.

" Копнеех за свобода, докато живеех в ГДР. До падането на Стената никога не съм си мислела, че ще доживея да видя обединението на Германия ", довери Меркел. Когато това обединение най-после настъпи, " това беше прекрасно преживяване, което ме научи, че промяната може да е нещо хубаво и че е възможна промяна към по-добро ", добави тя.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 12767  Чешката здравна система е подложена на напън на фона на рекордния брой инфектирани с COVID-19 Чешката здравна система е подложена на напън на фона на рекордния брой инфектирани с COVID-19  Над 2000 случаите на ковид в Полша Над 2000 случаите на ковид в Полша  Ученичка от Езиковата гимназия в Благоевград e с ковид Ученичка от Езиковата гимназия в Благоевград e с ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР