Германската фармацевтична компания Бионтех обяви днес, че е подписала договор

...
Германската фармацевтична компания Бионтех обяви днес, че е подписала договор
Коментари Харесай

Бионтех ще достави 100 млн. дози ваксини срещу COVID-19 на Китай

Германската фармацевтична компания " Бионтех " обяви днес, че е подписала договор с Китай за доставката на 100 милиона дози от нейната коронавирусна ваксина в азиатския гигант следващата година, предаде ДПА.

Споразумението е подписано с китайския партньор на " Бионтех " - " Фосун Фарма ". Първите доставки ще бъдат направени от предприятия на " Бионтех " в Германия. През март " Бионтех " и " Фосун Фарма " обявиха началото на стратегическо партньорство за разработване и пускане на пазара на потенциална ваксина срещу Ковид-19, базирана на използваната от " Бионтех " технология. Съвместните усилия, положени от " Бионтех " и " Фосун Фарма " за разработване на ваксината, са свидетелство за важността на глобалното сътрудничество и отразяват нашата стратегия за доставяне на ваксината в целия свят, заяви съоснователят на " Бионтех " и неин изпълнителен директор Угур Шахин. Изпълнителният директор на " Фосун Фарма " - Ву Ифан, нарече ваксината успешен модел на международното сътрудничество в науката и разработките.

През ноември двете компании започнаха фаза две от клиничните изпитания на ваксината на " Бионтех " BNT162b2 в китайската провинция Цзянсу, като в изследването участват 960 здрави китайци между 18 и 85 години. Данните от изпитанията ще бъдат представени за одобрение на ваксината от регулаторните органи на Китай. " Бионтех " и американският й партньор " Пфайзер " вече доставиха ваксината на САЩ, Великобритания и Канада.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16861  Помпейо е под карантина след контакт с Коронавирус инфектиран Помпейо е под карантина след контакт с Коронавирус инфектиран  Наблюдава се странна особеност със смъртността от COVID-19 в София и другите градове Наблюдава се странна особеност със смъртността от COVID-19 в София и другите градове  Европейска комисия: Ваксините се утвърждават след цялостна инспекция Европейска комисия: Ваксините се утвърждават след цялостна инспекция
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР