Върховният духовен водач на Иран прикани днес властите да поставят

...
Върховният духовен водач на Иран прикани днес властите да поставят
Коментари Харесай

Аятолах Хаменей препоръча на иранските власти приоритетно да пазят здравето на хората

Върховният духовен водач на Иран прикани днес властите да поставят общественото здраве над всички други опасения за икономиката и сигурността заради тревожното силното разпространение на коронавируса в ислямската република, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Тази седмица общият брой на починалите от COVID-19 в Иран надхвърли 32 000, а само за последните 24 часа битката с новия коронавирус в страната са изгубили 335 души. Правителството се въздържа да налага пълно блокиране на обществения живот, за да не навреди още повече на икономиката, която е тежко засегната от строгите санкции на САЩ.

На заседание на иранската комисия за борба с коронавируса аятолах Али Хаменей каза, че " основният приоритет при вземането на решения е здравето на хората ". По думите му всички организации, " независимо от останалите съображения ", трябва стриктно да следват указанията на здравното министерство.

В понеделник Иран регистрира рекорден брой починали за едно денонощие. Здравните власти обаче твърдят, че действителният брой на починалите е два и половина пъти по-голям.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13756  Полицейски час от 22 часа и магазините да затварят в 20 часа, взеха решение брюкселските управляващи Полицейски час от 22 часа и магазините да затварят в 20 часа, взеха решение брюкселските управляващи  Словашките управляващи ограничиха краткотрайно свободното придвижване на жителите поради ковид Словашките управляващи ограничиха краткотрайно свободното придвижване на жителите поради ковид  Полицията в Глостършър ще стопира идващи от Уелс, където има цялостна карантина Полицията в Глостършър ще стопира идващи от Уелс, където има цялостна карантина
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР