Въпросът за отварянето на началните училища е сложен, но настоящият

...
Въпросът за отварянето на началните училища е сложен, но настоящият
Коментари Харесай

Гърция решава как да бъдат отворени началните училища в понеделник

Въпросът за отварянето на началните училища е сложен, но настоящият момент изглежда най-подходящ за завръщането на повечето деца към нормалния живот, който им отнехме, заяви на редовния си брифинг днес представителят на гръцкото министерство на здравеопазването за коронавируса Сотирис Циодрас, предадоха телевизия Скай и БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8254
Той заяви, че според неговото лично мнение ползите от отварянето на училищата са повече от рисковете. Циодрас каза, че от научна гледна точка няма пълна гаранция, че коронавирусът не е заплаха за децата, но данните досега показват, че рискът да се заразят е по-малък, както и че боледуват по-леко, а ролята им в предаването на вируса изглежда ограничена.

Гърция удължи 14-дневната карантина

От друга страна Циодрас отбеляза, че отсъствието от училище води до скрито неравенство при достъпа до образование на децата от бедни семейства, до неизвестна цена от изгубеното познание и образователен процес, както и до значителни последствия за душевното здраве на децата.

Гърците отново на църква след седмици ограничителни мерки

През последното денонощие в Гърция са регистрирани четири нови случая на коронавирус. Общо в страната установените заразени достигнаха 2840.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8254  Галъп: 51% от българите считат, че рестриктивните мерки за пътешестване в чужбина към този момент би трябвало да отпаднат Галъп: 51% от българите считат, че рестриктивните мерки за пътешестване в чужбина към този момент би трябвало да отпаднат  395 PCR-теста са направени на жителите от Търговищко 395 PCR-теста са направени на жителите от Търговищко  Организация на обединените нации: Светът да помогне на Африка с $200 милиарда Организация на обединените нации: Светът да помогне на Африка с $200 милиарда
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР