Въпреки нарастването на броя на заразените в Германия, няма нужда

...
Въпреки нарастването на броя на заразените в Германия, няма нужда
Коментари Харесай

Няма нужда от втора национална карантина в Германия

Въпреки нарастването на броя на заразените в Германия, няма нужда да се налага нова национална карантина в страната през зимата за възпиране на разпространението на коронавируса. Това обяви германският министър на здравеопазването Йенс Шпан, цитиран от БТА.

След като броят на новите инфекции и починали оставаше по-нисък в сравнение със съседните страни, новите случаи в Германия през последните седмици започнаха да се увеличават, пораждайки опасения, че идва нова вълна от заразата.

Шпан каза, че експертите и политиците всеки ден научават повече и повече за вируса. По думите му пълното затваряне на обществения живот през март е било направено, за да бъдат предпазени най-уязвимите, но сега няма нужда това да се повтаря. Министърът изрази увереност, че властите в отделните провинции ще се справят с локалните огнища и че есента и зимата ще бъдат посрещнати спокойно.

Същевременно той напомни, че трябва да се спазват правилата за редовно дезинфекциране на ръцете, носене на предпазни маски и спазване на социална дистанция.

ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Миналата седмица канцлерът на Германия предупреди, че през зимата положението може да се влоши. В стремеж да запази функционирането на икономиката и училищата да бъдат отворени тя се споразумя с властите в провинциите да забранят масовите прояви до кроя на годината и да затегнат правилата за пристигащите от рискови държави
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11938  Антитела против ковид са открити при пациенти четири месеца след възобновяване им Антитела против ковид са открити при пациенти четири месеца след възобновяване им  Огнище на ковид в детска градина в Русенско Огнище на ковид в детска градина в Русенско  Словения записва нови 55 случаи на ковид Словения записва нови 55 случаи на ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР