Във Виена общопрактикуващи лекари ще се включат във взимането на

...
Във Виена общопрактикуващи лекари ще се включат във взимането на
Коментари Харесай

Във Виена се инсталират контейнери за взимане на проби за COVID-19

Във Виена общопрактикуващи лекари ще се включат във взимането на проби за COVID-19. Местата за взимане на проби се наричат " чекбокс ", ординационните контейнери ще бъдат разположени из целия град.

Пилотният проект включва три такива бокса, които ще започнат да работят в края на следващата седмица. В тях ще се правят бързи тестове, предимно на пациенти, които имат грипоподобни симптоми, но не са сигурни дали са заразени с коронавирус или с грип.



Ако резултатът е негативен, на пациента веднага ще бъде назначено съответното лечение. Ако резултатът е положителен, лекарят ще го отпрати веднага в карантина. При успех на пилотния проект в края на ноември градската управа ще инсталира 30 чекбокса, съобщава БТА.

Финансирането им се поема от Виена, лекарите се предоставят от телефонната служба за лекарски съвети. Лекарите от тази служба са в договорни отношения с града. Все още се водят преговори със здравната каса как ще става заплащането на тестовете, които за населението ще са безплатни.

Преди няколко дни градският референт по здравеопазване на Виена съобщи, че градът си е запазил правото да закупи два милиона антигенни теста, които ще бъдат доставяни на траншове. Виена разполага с двеста хиляди от тях. Опцията за закупуване включва клауза, че градът не е длъжен да закупи цялото количество, например в случай, че в бъдеще на пазара се появи по-добър нов продукт. В пробната фаза пациентите могат да се тестват без предварително записване, ако е необходимо, ще се включи и система за предварително получаване на часове.

Целта на проекта е да се разтоварят кабинетите на домашните лекари. В сила остава правилото пациентите с положителни бързи тестове да бъдат проверени с ПСР-тест, който засега се счита за " златен стандарт " сред методите за тестване.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14189  Бареков изригна против водача на Българска социалистическа партия: Нинова през днешния ден изясни, че няма ужасно от вируса, а в този момент е във ВМА и взима легло на нуждаещите се Бареков изригна против водача на Българска социалистическа партия: Нинова през днешния ден изясни, че няма ужасно от вируса, а в този момент е във ВМА и взима легло на нуждаещите се  Излезе вторият PCR тест на министър Костадин Ангелов Излезе вторият PCR тест на министър Костадин Ангелов  Белгия вкарва по-строги карантинни ограничения поради ковид Белгия вкарва по-строги карантинни ограничения поради ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР