Във Великобритания са отчетени близо нови 20 000 заразявания с

...
Във Великобритания са отчетени близо нови 20 000 заразявания с
Коментари Харесай

Уелс планира да забрани достъп на идващи от Англия, Северна Ирландия затвори училищата

Във Великобритания са отчетени близо нови 20 000 заразявания с Covid-19 за последното денонощие. Това става на фона на влязлата в сила в Англия тристепенна карантина и сведения, че Уелс планира да забрани достъп на идващите от огнища на зараза в Англия.

Статистиката от Острова отново е тревожна – 19 724 заразени и 137 смъртни случаи.

В Ливърпул от днес е в сила третата най-висока степен на карантина, която освен всички други мерки предвижда затваряне на заведенията и забрана за кfнтакти извън семейния кръг у дома и навън.

Допълнителни полицейски части бяха разположени в града за съблюдаване на мерките след като снощи, когато заведенията затвориха в 22 часа, повече от 100 предимно млади хора останаха да празнуват по улиците. Не е изключено на помощ да се притече и армията, ако се налага.

Междувременно първият министър на Уелс Марк Дрейкфорд заяви, че ще наложи забрана на идващите от огнища на зараза в Англия. Първият министър на Шотландия Никола Стърджън също изрази загриженост за огнищата на зараза в Англия след данни, че много завърнали се в Шотландия от английския курорт Блекпул са дали положителни проби.

В Северна Ирландия пък бе взето решение от петък да бъде наложена пълна карантина за четири седмици, в две от които ще бъдат затворени и училищата.

ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13257  Северна Македония ще получи 800 000 дози ваксина против COVID-19 Северна Македония ще получи 800 000 дози ваксина против COVID-19  Португалия постанова по-строги ограничения против COVID-19 Португалия постанова по-строги ограничения против COVID-19  Англия регистрира денонощен растеж от съвсем 20 000 новозаразени с COVID-19 Англия регистрира денонощен растеж от съвсем 20 000 новозаразени с COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР