Вчера към 20:15 часа арестувахме 20-годишен български гражданин в град

...
Вчера към 20:15 часа арестувахме 20-годишен български гражданин в град
Коментари Харесай

Германските власти проговориха за ареста на циганина Северин и разясниха кога убиецът ще бъде върнат в България

Вчера към 20:15 часа арестувахме 20-годишен български гражданин в град Щадe. Той е заподозрян за убийството на българската журналистка. Това съобщи Фредо де Врийс, директор на Службата за криминални разследвания в Долна Саксония във връзка с ареста на Северин Красимиров, заподозрян за убийството на русенската журналистка Виктория Маринова.

„ Сътрудничеството между всички власти, свързани с европейската заповед за арест, се оказа успешно. Не само полицията тук в Долна Саксония, полицията в град Люнебург, в Щадe, но и разследващите и спецчастите на федералната служба - всички те си сътрудничиха много професионално. Ние непрекъснато обменяме информация. Искам да спомена и федералната служба за криминални разследвания на Германия, която ми даде важни насоки след контакти с властите в София”, заяви Врийс, цитиран от Нова телевизия.

„ Молбата за екстрадиция е автоматично свързана с европейската заповед за арест. Това означава, че заподозреният се явява пред регионалния съд в Щадe тази сутрин и там ще решат дали са необходими допълнителни съдебни ходове за екстрадицията. Подобна процедура може да отнеме до 40 дни. Но предполагам, че българските власти ще настояват за екстрадиция ", заяви Врийс.

У нас на Северин Красимиров са му повдигнати задочно две обвинения – за изнасилване и за убийство, извършено с особена жестокост. Според разследващите, нападението не е било планирано, а спонтанно. Целта е била сексуално посегателство.

Службите не изключвали нито една версия за мотива за престъплението - нито личната, нито професионалната. Според прокуратурата убийството по-скоро не е планирано.

Оттук нататък го чака процедура в германския съд, след което ще бъде върнат в България и ще му бъде повдигнато обвинение. По последни данни, още утре Северин Красимиров ще бъде изправен пред съдия в Хановер.

По данни на вътрешния министър Младен Маринов, Красимиров е напуснал законно границата на България през ГКПП „ Дунав мост “ в посока Румъния. Влязъл е в Германия с още двама души. „ В момента на напускането на страната ние все още нямахме информация, че той може да е извършител. Хубаво е, че граничният контрол го е регистрирал, че напуска и впоследствие достигаме до неговото местонахождение “, обясни Маринов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР