В три лечебни заведения в Сливен са разкрити COVID-кабинети за

...
В три лечебни заведения в Сливен са разкрити COVID-кабинети за
Коментари Харесай

В Сливен са разкрити COVID-кабинети и лаборатории за PCR-тестове

В три лечебни заведения в Сливен са разкрити COVID-кабинети за преглед на пациенти на място с решение на Областния кризисен щаб, съобщават от Щаба.

В МБАЛ - Сливен към ВМА - София /военната болница/ консултация с лекар-инфекционист може да бъде получена от 9 до 11 и от 13 до 15 часа. В " ДКЦ-1 " пулмолог приема пациенти от 10 до 17 часа.

Кабинетът към " ДКЦ - Сливен " работи от 9 до 12 и от 14 до 17 часа, консултациите дават невролог, гастроентеролог и ендокринолог. Със заповед на здравния министър от 14 декември в Сливен работят още две лаборатории, където се правят PCR-тестове за доказване на COVID-19. От скоро работи и лабораторията към МБАЛ " Хаджи Димитър ".

Във всички многопрофилни болници за активно лечение на територията на областта са разкрити легла и са осигурени екипи за лечение на пациенти с коронавирусни инфекции. Плановите хоспитализации са спрени. При наличие на симптоми, гражданите трябва да се самоизолират и да се консултират с личния си лекар. Той ще направи преценка на състоянието им и при необходимост може да насочи пациента за извършване на PCR-тест и други изследвания.

В сайта на РЗИ е публикуван списък на общопрактикуващите лекари, техните заместници и звената за неотложна помощ, поместени са и телефоните за контакти. Списъкът може да бъде видян и в сайта на областната администрация.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16908  Мисия на СЗО отпътува за Ухан Мисия на СЗО отпътува за Ухан  Меркел разпорежда очаквания на имунизацията на Меркел разпорежда очаквания на имунизацията на " Бионтех "  Ясна е датата, на която стартира всеобщото имунизиране против COVID-19 в Европейски Съюз Ясна е датата, на която стартира всеобщото имунизиране против COVID-19 в Европейски Съюз
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР