В такива моменти трябва се вземат кредити и заеми. Смятам,

...
В такива моменти трябва се вземат кредити и заеми. Смятам,
Коментари Харесай

Бившият социален министър Иван Нейков с коментар за мярката 60/40

В такива моменти трябва се вземат кредити и заеми. Смятам, че ходът на министър Горанов е разумен. Важното е този дълг да се използва за инвестициите, за да се възвърне после пак. Това заяви пред БТВ бившият социален министър Иван Нейков.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3503
Припомняме ви, че заради извънредните мерки и последиците за българската икономика, кабинетът предлага на НС да гласува бюджетен дефицит за тази година в размер на 2,9% от БВП, или 3,5 млрд. лв. Кабинетът предлага да бъде увеличен таванът за поемане на нов държавен дълг от 2,2 на до 10 млрд. лв.

Причината за актуализацията е очаквано неизпълнение на данъчните и осигурителни приходи за тази година в размер на два милиарда и половина лв., както и неизпълнение на приходите и в Държавното обществено осигуряване в размер на 430 млн. лв., 700 млн. лв. - за Българската банка за развитие за държавно гарантирани заеми за бизнеса, както и 1,4 млрд. лв. за схемата " 60 на 40 ".

Сред мотивите на поисканата актуализация кабинетът посочва още, че се очаква намаляване на вътрешното потребление в страната, свиване на износа и вноса, и по-ниска заетост.

" През годините лошот беше, че няма прозрачност как едни пари са изхарчени за дадени неща. За това се и притесняват специалистите сега ", каза още той.

" Дайте пари за дейност. Дайте парите не на неработещ ресторант, а да може те да изпълнят социален патронаж. Не трябва да се дават пари на неработещи предприятия”, коментира Нейков мярката 60/40.

Обявиха кои сектори получават компенсации по схемата 60/40

" За работодателите е по-лесно да пуснат служителите на борсата ", коментира бившият социален министър.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3503  Психолог: Хуморът е безконечната тактика за справяне със напрежението Психолог: Хуморът е безконечната тактика за справяне със напрежението  Заразените с ковид в Германия към този момент са над 67 000 души Заразените с ковид в Германия към този момент са над 67 000 души  В Червен бряг вкарват вечерен час за малолетни и малолетни В Червен бряг вкарват вечерен час за малолетни и малолетни
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР