Всичко това, което правихме през пролетта та до ден-днешен, за

...
Всичко това, което правихме през пролетта та до ден-днешен, за
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Кой ли не се изказа срещу ваксините! Аз да говоря за дамска мода?

Всичко това, което правихме през пролетта та до ден-днешен, за да не натоварваме здравната система, беше за да чакаме добра ваксина. Сега изведнъж почна да се говори срещу тях. Вижте сега, аз специално съм и председател на експертната комисия по контрол на ваксинопрофилактиката. Предлагаме на здравния министъра колко ваксини да се закупят всяка година, и кои от тях да са задължителни и кои те. Мисля си, че досега не сме се издънвали. Това заяви в сутрешния блок на bTV проф., директор на Националния център по заразни и паразитни болести и член на Националния оперативен щаб.

,,Трябва да се обясни на хората какви ваксини се чакат. Защото когато немският гражданин има достъп до ваксините, достъп ще има и българският гражданин.И нещо друго – истинския немски гражданин слуша лекаря си, а не какво казал някой си. Това е все едно аз да се изкарам някой голям експерт по дамската мода``, коментира още проф. Кантарджиев и категорично заяви, че чрез ваксините няма да се поставят никакви чипове, както се твърди в публичното пространство.

Първата група ваксини е на база информационна РНК. Стига до клетките и това РНК прави така, че твоята клетка започва да изгражда антитела срещу вируса. Те са най-подходящи за здравните работници. Втората група ваксини са тези, при които се взима ДНК от вируса на COVID-19 и се вкарва в друг вирус. Третата група е с готов белтък, разясни той.

,,Ваксините са спасили много хора, сега се надявам да направят нещо – поне да спрат да се пълнят болниците. 10-11 процента от нашето население има контакт с вируса, има и няколко стотин хиляди, които са били в контакт с вируса, поради което трябва да има имунитет около 70 процента от населението``, заяви проф. Кантарджиев.

От 14 ноември имаме едно кратко плато. В София случаите са с около 25 процента по-малко. Положителните проби също намаляват. Ако се втурват към моловете на 21-ви декември, нека да се втурват с маски, защото когато си с маска, се заразяваш с по-малко вирусно число. Трябва разумност, коментира в заключение проф. и обяви, че ще бъде един от първите, които ще си поставят ваксина срещу COVID-19.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16277  Д-р Николай Шарков: Благодарение на имунизацията изчезна вариолата, нали? Д-р Николай Шарков: Благодарение на имунизацията изчезна вариолата, нали?  COVID-19 погуби роден предприемач COVID-19 погуби роден предприемач  Джо Байдън отговори на един от най-чаканите въпроси за имунизациите Джо Байдън отговори на един от най-чаканите въпроси за имунизациите
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР