В сградата на Министерски съвет се проведе брифинг, на който

...
В сградата на Министерски съвет се проведе брифинг, на който
Коментари Харесай

От МВР посъветваха хората да пропуснат пътуването по време на празниците

В сградата на Министерски съвет се проведе брифинг, на който началниците на отделите ``Охранителна полиция`` и ``Пътна полиция`` в ГДНП и СДВР предоставиха информация за създадената организация и контрола през предстоящите почивни дни, предаде репортер на Novini.bg
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6762
,,Наближават почивни дни и вероятно част от гражданите ще решат да пътуват, но искам да напомня, че още са в сила ограниченията за пътуване извън областните градове. Изключения се допускат по здравословни причини или за полагане на грижи за някой близък, който е болен``, заяви комисар Веселин Младенов``, началник на отдел ``Охранителна полиция``.

,,В София ограниченята са още по-строги. Разбира се, ще пропускаме всички, които отиват или се връщат от работа. Имаме обособени над 200 КПП-та в София и около София. Извършени са над 250 000 проверки на декларациите, от които малко над 3400 са такива с неистинска информация. Например в част от тях е записано, че отиват на работа, но нямат регистриран трудов договор или пък направо са регистрирани в бюрата по труда. Образувани са над 1300 досъдебни производства, от които около 200 са досъдебни производства за неверни данни в декларациите. До момента са съставени 19 262 акта, от които малко над 14 хил. са за неносене на предпазни маски``, обясни още той

По отношение на парковете комисар Младенов призна, че в първите дни не са били констатирани нарушения, но сега се наблюдава ``известно отпускане``.



``Пътна полиция`` ще бъде ангажирана с осигуряване на безопасността на движение по пътищата. Няма да се допуска безпричинно преминаване на КПП-тата. Контролът ще е насочен и най-вече към водачите с рисково поведение на пътя. Предвидени са допълнителни екипи, които да извършват контрол на водачите на МПС, като за целта ще бъдат използвани и технически средства за засичане на скоростта``, допълни по темата и комисар Звезделин Колев, началник на отдел ``Пътна полиция`` и призова гражданите да ограничат пътуванията си с цел спазване на въведените противоепидемични мерки от Министерството на здравеопазването.

Комисар Колев обяви още, че от утре, 1-ви май, до 13-и май започва провеждането на акция за проверка на мотористите, тъй като по думите му има ръст на инцидентите с тях.

,,На ден в София влизат около 30 000 автомобила, така че усилията ни ще бъдат насочени към пропускането на хората със съответните права. Относно мотористите ще има екипи, които ще работят за обезпечаване на почивните дни на гражданите, тъй като със затоплянето на времето започват да се наблюдават гонки с мотори по определени столични булеварди. Всички екипи на Пътна полиция ще бъдат ангажирани в предстоящите почивни дни``, посочи комисар Любомир Костадинов, зам.-началник на отдел ``Пътна полиция`` към СДВР.

Комисар Радослав Стойнев, началник на отдел ``Охранителна полиция`` към СДВР, предупреди, че и през почивните дни служители на полицията ще следят за спазването на противоепидемичните мерки в София, както и организацията на движение в парковете и градинките.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6762  Облекчения и за наемателите на държавни парцели Облекчения и за наемателите на държавни парцели  В Лос Анджелис тестват гратис за COVID-19 всички поданици на града В Лос Анджелис тестват гратис за COVID-19 всички поданици на града  Заразените с COVID-19 в Украйна станаха 10 000 Заразените с COVID-19 в Украйна станаха 10 000
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР