В ожесточен спор влязоха американският президент Доналд Тръмп и журналист

...
В ожесточен спор влязоха американският президент Доналд Тръмп и журналист
Коментари Харесай

Скандал в Белия дом: Репортер на СNN се опита да засече Тръмп и посегна на млада служителка, но после жестоко съжали

В ожесточен спор влязоха американският президент Доналд Тръмп и журналист от Си Ен Ен по време на пресконференция в Белия дом. Повод за това стана въпрос, свързан с кервана от мигранти, движещ се към САЩ през Мексико.

Джим Акоста, който е акредитиран репортер на Си Ен Ен за Белия дом, не беше удовлетворен от отговора на президента и продължи спора си с него. Държавният глава помоли представителя на медиите да си седне на мястото и водещата на пресконференцията се опита да вземе микрофона, но репортерът отказа и продължи да задава въпроси за предполагаемата руска намеса в изборите през 2016 година.



„ Наистина мисля, че трябва да ме оставите да управлявам страната, а вие - да управлявате Си Ен Ен. Си Ен Ен би трябвало да се срамуват, че работите за тях “, заяви Тръмп. Той направи и забележка на репотера за начина, по който се държи със служителката на Белия дом, която се опита да му вземе микрофона, но той го издърпа обратно.

" Белият дом отне пропуска на репортер, ангажиран с отразяване на изборите до второ нареждане “, съобщи говорителката на Белия дом Сара Сандърс часове по-късно, като привлече вниманието към Джим Акоста. Той използва социалната мрежа Туитър, за да обясни, че му е отказан достъп до Белия дом.

" Президентът Тръмп вярва в свободния печат и очаква и приветства остри въпроси, които да се задават и на него, и на неговата администрация “, е обявила Сандърс в изявлението си. " Никога обаче няма да толерираме един репортер да слага ръцете си върху млада жена, която се опитва само да си върши работата като служител по реда в Белия дом. Това поведение е абсолютно неприемливо “, обяви говорителката на Доналд Тръмп. Акоста веднага рязко е отвърнал на обвинението в некоректно поведение, като е написал в Туитър „ това е лъжа “, а неговата медия и журналисти от Вашингтон, които са присъствали на пресконференцията са се обявили в негова подкрепа.

Държавният глава каза на друг репортер, че " не му е фен " и нареди на няколко да седнат на местата си. Акоста продължи да настоява с въпроса си и дори прекъсна своя колега, което разгневи Тръмп. „ Просто си седнете, моля. Когато съобщавате фалшиви новини, което Си Ен Ен прави много, вие сте враг на народа “, прекъсна го той и даде думата на неговия колега.

Президентът на САЩ добави, че би предпочел да използва по-мек тон, но трябва да се бори с негативното и некоректно отразяване в медиите. " Бих се радвал да използвам умерен, скучен тон ", подчерта той пред журналистите в Белия дом, но добави, че трябва да се защитава.

Президентът на САЩ заяви, че Майк Пенс ще бъде редом с него като кандидат за вицепрезидент на изборите през 2020 г., на които Тръмп се надява да спечели втори мандат. Той попита присъстващия в залата вицепрезидент дали ще се кандидатира заедно с него и Пенс даде съгласието си.

По-късно Си Ен Ен съобщия, че Белия дом е отнел каредитацията на Акоста за неопределен срок. Самият Акоста се оплака в Туитър, че Сикрет Сървис са му отнели пропуска.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР