Властите на испанската автономна общност Каталуния смекчиха вчера карантината, наложена

...
Властите на испанската автономна общност Каталуния смекчиха вчера карантината, наложена
Коментари Харесай

Каталунските власти смекчиха карантината, наложена на района на град Лерида

Властите на испанската автономна общност Каталуния смекчиха вчера карантината, наложена на района на град Лерида заради вълна от случаи на коронавирус, предаде Франс прес.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 10962
В Лерида и в шест други населени места в района, разположени на 150 км западно от Барселона, бяха въведени ограничения за движението на хора в началото на този месец след увеличение на случаите на заразяване с коронавируса, припомня Франс прес. Строга домашна карантина бе наложена на 13 юли.

Младежите в Каталуния са изправени пред огромни глоби за пиене на открито

Тези мерки бяха смекчени вчера, тъй като властите смятат, че ситуацията е овладяна. Местните жители ще могат да напускат района за първи път от 4 юли.

" Мерките, които бяха в сила през последните няколко седмици намалиха броя на заразяванията с Ковид-19 в региона на Лерида (...) което значи, че епидемията е под контрол ", заяви регионалният премиер на Каталуния Ким Тора.

Властите в Каталуния: Време е да се стегнете!

Баровете, ресторантите и търговските обекти в района ще могат да възобновят работата си при спазването на някои условия.

Над 28 400 души починаха от Ковид-19 в Испания, която, подобно на съседните си държави, се сблъсква с нова вълна на коронавируса. Почти половината нови случаи са в Каталуния. Регионалното правителство нареди поставянето под карантина на почти четири милиона души в района на Барселона от 18 юли.

Ситуацията в Испания накара властите на няколко страни да съветват гражданите си да не посещават страната. Сред тях са Франция, която посочи Каталуния като рисков регион, и Германия, цитира БТА.

Великобритания отиде още по-далеч и въведе изискване за поставяне под карантина на всеки пътник, пристигащ от Испания - тежък удар за втората по посещаемост страна в света, отбелязва Франс прес.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 10962  Заразените с ковид по света през последното денонощие са над 215 хиляди Заразените с ковид по света през последното денонощие са над 215 хиляди  Смъртните случаи от COVID-19 в Съединени американски щати са към този момент над 150 хиляди Смъртните случаи от COVID-19 в Съединени американски щати са към този момент над 150 хиляди  Смъртните случаи от ковид в Бразилия са към този момент над 90 хиляди Смъртните случаи от ковид в Бразилия са към този момент над 90 хиляди
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР