Властите във Венеция предлагат забрана за седене и лежане на

...
Властите във Венеция предлагат забрана за седене и лежане на
Коментари Харесай

Внимавайте много като ходите във Венеция! Вече забраняват дори…

Властите във Венеция предлагат забрана за седене и лежане на земята в града в нова мярка срещу „ грубите” туристи, както ги определят някои от местните чиновници, съобщава „ Гаридън”, цитиран от „ Труд “. Потенциалното ограничение бе предложено от кмета на града Луиджи Бруняро и означава, че нарушителите може да бъдат глобявани с 50 до 500 евро.

Седенето край монументи или край колоните на площад „ Сан Марко” вече е забранено. Предложението се очаква да стигне до гласуване в градския съвет през октомври, въпреки съпротивата на общинските съветници от управляващото популистко движение „ Пет звезди”. Против мярката са и някои местни активисти, организирани в граждански групи.

„ Има толкова голям списък със забранени неща във Венеция, че вече няма какво да се прави тук”, коментира Марко Гаспаринети, който оглавява организацията „ Група 25 април”. Той допълва, че ще трябва да бъдат назначени допълнителни 5000 служители на реда, за да следят за спазването на новите правила.

Властите обмислят и забрана за музика на лодките, които са основният начин за придвижване на жителите, тъй като в по-голямата част от Венеция не се допускат автомобили. Туристите може да бъдат изгонени от града или глобени за непристойно поведение в нетрезво състояние и плуване в каналите или ако си разхлаждат краката в тях. Да се храниш на крак или докато се разхождаш по улицата също предизвиква неодобрителни погледи.

Всяко лято организацията „ Ангели на благоприличието” патрулира в основните туристически райони, за да се увери, че хората спазват правилата. Има специални места за пикници, където можеш да седнеш и да се нахраниш, но малцина знаят това. Венеция отдавна се бори с управлението на туристическата си индустрия, която привлича всекидневно около 60 000 души, много от тях пристигащи с круизни кораби.

Паола Мар, която отговаря за туризма в общината, заяви, че не става въпрос за криминализиране на определени групи, а за уважение към града. „ Ако в Сингапур хвърлиш фас на земята, веднага ще ти сложат белезниците”, аргументира се тя.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР