Властите в Съединените щати откриха лекарство, което според тях ускорява

...
Властите в Съединените щати откриха лекарство, което според тях ускорява
Коментари Харесай

САЩ: Лекарството „Ремдесивир“ ускорява възстановяването от COVID-19

Властите в Съединените щати откриха лекарство, което според тях ускорява възстановяването от новия коронавирус, предава БТВ.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6726
Експерименталният медикамент „ Ремдесивир “ е съкратил с 31% времето за възстановяване на болни от COVID-19, сочат предварителните резултати от клинично изследване под егидата на американските здравни институти.

САЩ бързат с ваксина срещу COVID-19, искат 100 млн. дози до края на 2020-а

„ Ремдесивир “ първоначално е бил разработен за борба срещу ебола. Той е антивирусно средство и ефектът му се изразява в това, че атакува ензима, от който вирусът се нуждае, за да се репродуцира в клетките на тялото.

Според главния експерт по инфекциозни болести д-р Антъни Фаучи медикаментът може да стане стандартно лечение за тежки форми на COVID-19. Той се приема интравенозно в продължение на 10 дни.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6726  ЕЦБ с нови ограничения поради COVID-19 ЕЦБ с нови ограничения поради COVID-19  На живо: 51 нови регистрирани случаи на ковид у нас На живо: 51 нови регистрирани случаи на ковид у нас  В Брестовица става ужасно, още инфектирани с COVID-19 В Брестовица става ужасно, още инфектирани с COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР