В края на годината множество медии в страната излъчиха традиционните

...
В края на годината множество медии в страната излъчиха традиционните
Коментари Харесай

Вижте как Нова телевизия изплагиатства от Канал 3 международния си обзор

В края на годината множество медии в страната излъчиха традиционните си годишни обзори. На 25-ти декември, в 20 часа, Канал 3 също представи своята едночасова равносметка с темите от света, белязали новинарските емисии през изминалата година.
Пет дни по-късно, на 30-ти декември, Нова телевизия в рамките на сутрешния си уикенд-блок също излъчи своя международен обзор. Екипът на Канал 3 с учудване установи, че началният анонс на водещата твърде много наподобяваше началото на международния обзор на Канал 3, пишат от медията.

Изненадите обаче не свършиха дотук. Направи впечатление, че идеи и дори изречения са буквално взаимствани.

" В тази връзка, благодарим на колегите от Нова телевизия за доверието и за това, че следят и харесват работата на журналистите от нашата медия. В науката това се нарича плагиатство, а сред преписчавите - по-модерното - copy paste. Все пак бихме искали да напомним, че подобна практика е напълно недопустима.
За да не сме голословни, прилагаме доказателства в снимки на материалите, което си познахме в ефира на Нова ТВ ", пишат още от Канал 3.

От приложените линкове ще се уверите, че международният обзор е качен на сайта на Канал 3 в деня на излъчването си на 25-ти декември, докато този на Нова ТВ пет дни по-късно. Началото на видео материала ни с авторския промоклип, представящ светът като шахматна дъска, пък поразително прилича на излъчения вчера анонс на водещата от Нова ТВ, съдържащ въпроса „ Кои бяха залозите на външнополитческата шахматна дъска “.
" Скъпи колеги, моля да се запознаете със Закона за авторско право, който защитава интелектуалната собственост за всеки един творец, а журналистите сме такива ", пишат още от Канал 3.
На всички колеги пожелаваме повече авторски идеи и творчески успехи през новата 2019 г.!
МЕЖДУНАРОДЕН ОБЗОР – Канал 3 / 1-ва част/
МЕЖДУНАРОДЕН ОБЗОР – Нова ТВ

Международният обзор на Канал 3 с автори международните редактори Николай Грозданов, Яна Мойсеева и Десислава Пейчева.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР