Вирусът е САРС Коронавирус-2, всеки вирус мутира, защото трябва непрекъснато

...
Вирусът е САРС Коронавирус-2, всеки вирус мутира, защото трябва непрекъснато
Коментари Харесай

Вирусолог: COVID-19 показа, че не му пречи топлото време и високата температура

Вирусът е САРС Коронавирус-2, всеки вирус мутира, защото трябва непрекъснато да се адаптира към новите условия на живот, всички вируси мутират, отбеляза доц. Любомира Николаева - Гломб, завеждащ отдел " Вирусология " в Националния център по заразни и паразитни болести, в Сутрешния блок на БНТ.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 10134
" Все още щамът, който е разпространен в България, в частност в България, е същият коронавирус с преобладаваща тази мутация, но все още не се знае тази мутация дали е променила фенотипните свойства на вируса, т. е. той външно го разпознава. Все още се събират данните за това ", поясни вирусологът.

По аналогии с други респираторни инфекции са очаквали с топлото време разпространението да затихне, но природата си има своите закони и той показа, че не му пречи високата температура. Към момента не се виждат данни за намаляване действието на вируса при горещите градуси.

" На пръв поглед изглежда само, че младите хора се заразяват повече просто защото са отпуснати малко мерките. Младите хора са просто по-свободолюбиви ", коментира доц. Николаева-Гломб.

Възрастните хора си научиха урока, пазят се повече, спазват дистанция.

За София разпространението на вируса е доста дифузно и това е нормално за един голям град, където можеш да живееш в единия край и да работиш в другия, отбеляза вирусологът. И беше категорична, че удължаването на епидемичната обстановка и спазването на мерките ще помогнат за ограничаване разпространението на вируса.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 10134  Проф. Христова със стряскаща прогноза за броя на инфектираните с COVID-19 за ден през есента Проф. Христова със стряскаща прогноза за броя на инфектираните с COVID-19 за ден през есента  Коронавирусът може да е бил Коронавирусът може да е бил " латентен " години наред и да е бил реактивиран  Осем нови случая на ковид в Китай за денонощие Осем нови случая на ковид в Китай за денонощие
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР