Вината за свалянето на руския военен самолет Ил-20 в Сирия

...
Вината за свалянето на руския военен самолет Ил-20 в Сирия
Коментари Харесай

Нова порция обвинения от Москва към Израел заради сваления руски самолет

Вината за свалянето на руския военен самолет Ил-20 в Сирия на 17 септември лежи изцяло върху Военновъздушните сили на Израел и тези, които са взели съответните решения, заяви в неделя на брифинг говорителят на министерството на отбраната на Русия Игор Конашенков, предават световните медии.

По думите му, „ представените обективни данни свидетелстват, че действията на израелските пилоти, предизвикали смъртта на 15 руски военнослужещи, говорят или за техния непрофесионализъм или минимум за престъпно нехайство “.

„ Поради това считаме, че вината за трагедията с руския самолет Ил-20 изцяло лежи именно върху Военновъздушните сили на Израел и тези, които са взели решение за подобен род действия “, заяви Конашенков.

Той подчерта, че действията на изтребителите от ВВС на Израел във вечерта на 17 септември „ са били извършени в района на маршрутите за приземяване на въздушната база Хмеймим, не само на военни самолети, но и на цивилни пътнически такива “. Говорителят на отбранителното министерство отбеляза, че ВВС на Израел са въвели руските военнослужещи в заблуда за мястото на удара на своите изтребители Ф-16, което не е позволило на самолета Ил-20 да се оттегли в безопасен район.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР