Виетнам е поръчал в Русия оръжия и услуги по поддръжка

...
Виетнам е поръчал в Русия оръжия и услуги по поддръжка
Коментари Харесай

Виетнам поръчал на Русия оръжия за над 1 млрд. долара

Виетнам е поръчал в Русия оръжия и услуги по поддръжка на военна техника за над 1 милиард долара, съобщи Ройтерс .
Информацията за военните поръчки от Хайной е на директора на руската Федерална служба за военнотехническо сътрудничество Дмитрий Шугаев.
" Портфолиото ни с поръчки надхвърля днес 1 милиард долара ", заяви Шугаев след посещението на генералния секретар на Виетнамската комунистическа партия Нгуен Фу Чонг в Русия. Подробности за сделките не бяха съобщени.
Русия и Виетнам развиват съвместна научно-техническа дейност, проучвайки въздействието на тропическия климат върху военната техника руско производство, обясни Шугаев пред журналисти.
Представителят на Москва припомни също за доставените на азиатската държава руски самолети Су-30МК2 и дизелово-електрически подводници от проект 636.1 " Варшавянка ", както и миналогодишния договор за продажба на руски танкове Т-90С и Т-90СК, който се изпълнява " по график ".
" Естествено отделяме голямо внимание на следпродажбеното обслужване, готови сме да съдействаме на завода за ремонт на авиационна техника във Виетнам “, уточни Шугаев.
Руската федерация от години е основен доставчик на оръжия и военна техника за Социалистическа република Виетнам. Армията на тази страна разполага с най-нови модели руски въоръжения - бойни самолети, кораби, стрелкови оръжия и специална техника. През последните години страните са подписали в тази сфера договори на обща стойност над 4.5 милиарда долара.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР