Вечерен час от 18 ч. влиза в сила от днес

...
Вечерен час от 18 ч. влиза в сила от днес
Коментари Харесай

Още по-ранен вечерен час в 15 департамента на Франция

Вечерен час от 18 ч. влиза в сила от днес в 15 департамента на Франция, където дори в новогодишната нощ противоепидемичните мерки не бяха разхлабена.

За над 6 000 000 французи първата новина за годината не е приятна: вечерният полицейски час за тях от днес започва от 18 вместо от 20 ч. До 6 сутринта те няма да могат да напускат домовете си освен по здравословни и служебни причини, удостоверени с декларация. Днес и утре има изключения за завръщащите се от ваканция.

Мярката засяга райони в Източна Франция, където епидемията бушува най-силно и броят на заразените надвишава 200 на 100 000 жители. Други 5 департамента с в повишено внимание, засега Париж е извън тях.

Говорителят на правителството Габриел Атал не посочи дата за край на ограниченията, те ще траят " необходимото време ", въпреки че обеща равносметка след една седмица.

По думите му вирусът продължава да циркулира из страната в различни степен за в различните райони.

До Нова година Франция не успя да овладее темпото на заразата с близо 20000 случая с Covid-19 за денонощие, в същото време остава на опашката по отношение на ваксинациите. В новогодишната нощ улиците бяха пусти, въпреки че полицията се разправяше с нарушения като незаконно парти с над 2000 души, отбелязва БНР.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17695  Над 800 000 имунизирани против COVID-19 в Русия Над 800 000 имунизирани против COVID-19 в Русия  Италия отсрочва отварянето на ски пистите поради високия брой инфектирани с ковид Италия отсрочва отварянето на ски пистите поради високия брой инфектирани с ковид  Хиляди румънци се редиха на опашка, с цел да се качат в планината Хиляди румънци се редиха на опашка, с цел да се качат в планината
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР