Вече близо 2 часа продължава проверката на Спецпрокуратурата в Министерството

...
Вече близо 2 часа продължава проверката на Спецпрокуратурата в Министерството
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата с горещи новини за проверката в културното министерство заради аферата "Ало, Банов съм", привикват Вежди Рашидов!

Вече близо 2 часа продължава проверката на Спецпрокуратурата в Министерството на културата.
Очаква се да бъде иззета документация, свързана с изнесените от депутата от БСП Елена Йончева данни. Припомняме, по-рано тя разпространи аудиозапис, за който твърди, че уличава министъра на културата Боил Банов, че като заместник-министър през 2016 г. е искал да спести на изпълнителя на ремонта на Ларгото 700 000 лева неустойки заради забавянето на ремонта.
Проверката на прокуратурата трябва да приключи в срок до 2 месеца, като има опция за удължаване с още 1 месец.
" Установихме огромен обем документация. Днес не предстои тя да бъде иззета ", това каза ръководителят на Специализираната прокуратура Димитър Петров.
" Ние се интересуваме от частта, която касае първия етап от ремонта на Ларгото, за който по-ранно днес бях изнесени данни. Ще бъдат изслушани и направените записи, които бяха разпространени в публичното пространство. Към момента при нас не е постъпил сигнал, а Елена Йончева, като добросъвестен гражданин, трябваше вече да е подала сигнал. Предстои тя да бъде разпитана. Ще бъдат разпитани още Вежди Рашидов и Боил Банов, който присъства на днешната проверка ", добави Петров.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР