„Вероятно стойностите ще нарастват още, тъй като сега се изследват

...
„Вероятно стойностите ще нарастват още, тъй като сега се изследват
Коментари Харесай

Доц. д-р Спасков коментира хитовите лекарства за лечение на COVID-19

„ Вероятно стойностите ще нарастват още, тъй като сега се изследват предимно хора, които вече са пациенти. Доскоро се тестваха най-вече здрави – тези, които пътуват за почивка. Това доведе до един голям спад на откритите случаи. Броят, който се съобщава всяка сутрин, е на хора, които са носители на вируса – те не са болни. Около 20-25% от тях ще дадат някаква клинична картина. До болница ще стигнат още по-малко”. Така в студиото на „ Здравей, България” по Нова телевизия бившият директор на „ Пирогов” доц. д-р Спас Спасков коментира рекордния брой заразени с COVID-19 у нас в последните дни.

Според него здравната система има изключително висок капацитет да поеме пациенти с коронавирус. „ В момента се ползват не повече от 10% от леглата, които са предвидени за болни от COVID-19”, посочи Спасков.

Бившият директор на „ Пирогов” засегна и лечението на вируса с различни препарати, сред които и„ Ремдесивир”.

„ Вече го има и в България. Мисля, че количеството ще бъде достатъчно за три месеца. Ако се налага да се използва и ефектът е добър, ще може да се закупува и в бъдеще”, каза Спасков.

Той посочи, че това са лекарства „ хитове”, които се изкупуват, но после би могло да се окаже, че са недостатъчно ефективни.

„ В момента това се приема, че повлиява добре на пациентите. Препаратът по света се прилага за по-тежките случаи”, обясни доцентът.

Според него Щабът дава изключително обективна оценка на картината в страната. Спасков изрази мнението си за поведението му в началото на коронакризата и заяви, че то е било адекватно, за да се спазват правилата.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 12977  Какво е да лекуваш и да се лекуваш от COVID-19? Какво е да лекуваш и да се лекуваш от COVID-19?  Разкриха цената на 3-дневното лекуването на Тръмп в болница Разкриха цената на 3-дневното лекуването на Тръмп в болница  Тръмп: Желая за всички американци лекуване, на каквото бях подложен аз Тръмп: Желая за всички американци лекуване, на каквото бях подложен аз
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР