Великобритания ще започне програма за масово тестване за КОВИД-19 в

...
Великобритания ще започне програма за масово тестване за КОВИД-19 в
Коментари Харесай

Тестват за COVID-19 масово хората в Ливърпул

Великобритания ще започне програма за масово тестване за КОВИД-19 в град Ливърпул тази седмица, предаде Ройтерс.

Пилотната схема ще предлага тестване на всеки, независимо дали има симптоми или не. Тя е насочена към намиране на нов начин за използване на тестването с цел да бъде ограничено разпространението на коронавируса, предаде БТА.

Министър-председателят Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е обеща по-рано през годината национална система за тестване и проследяване, при която да се тестват хората със симптоми, а контактните лица да бъдат призовавани да се изолират. Схемата обаче предизвика разочарование, а научният консултативен орган на правителството заяви миналия месец, че влиянието й върху разпространението на вируса е незначително.

Великобритания е на първо място по смъртност от КОВИД-19 в Европа, а в четвъртък се предвижда да влезе в сила нова национална карантина в Англия. Правителството обаче посочва перспективата за редовно масово тестване до пролетта като повод за оптимизъм.

" Още е рано, но този вид масово тестване може да бъде могъщо ново оръжие в борбата ни с КОВИД-19 ", каза Джонсън.

Правителството заяви, че програмата за масово тестване в Ливърпул ще започне в петък с използване на Пи Си Ар тестове и други методи за тестване. Градът е един от най-тежко засегнатите от коронавируса в страната.

Джонсън каза, че в зависимост от успеха на пилотната схема може да бъдат предоставени милиони нови бързи тестове на други места в страната преди Коледа, за да се помогне на местните власти да ограничат предаването на вируса в своите райони.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14342  Грузия постанова нови ограничавания поради нарастване на случаите на COVID-19 Грузия постанова нови ограничавания поради нарастване на случаите на COVID-19  412 са дейните случаи на COVID-19 в Монтанаско, региона е в алената зона 412 са дейните случаи на COVID-19 в Монтанаско, региона е в алената зона  СЗО: Нито мраз, нито горещина въздействат на разпространяването на ковид СЗО: Нито мраз, нито горещина въздействат на разпространяването на ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР