Великденът ще бъде възможен в изнъвредното положение за 2000 хора

...
Великденът ще бъде възможен в изнъвредното положение за 2000 хора
Коментари Харесай

Великденът възможен за 2000 жители на Пещера с храни от Биовет

Великденът ще бъде възможен в изнъвредното положение за 2000 хора в нужда от Пещера и семействата им. Благодарение на най-голямата компания в региона - " Биовет " се осигуряват хранителни пакети за нуждаещи се хора. Фирмата на Кирил Домусчиев осигури 250 000 лева, с които се закупуват хранителни продукти и предпачни маски за хората. Пакетите вече се раздават. Идеята е хората в нужда да бъдат подпомогнати през седемица или две с дарението.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5597
Помощта ще отиде при хората от пенсионерските клубове, както и при тези жители на община Пещера на възраст от от 80 до 100 години. Те вече получават хранителните пакети осигурени от " Биовет ".

Установено е, че много голяма част от тези хора са в неравностойно положение поради напредналата си възраст и не членуват в клубове или други обществени организации. Те са издирени от Община Пещера и списъкът е предоставен на дарителите, които са осигурили хранителен пакет за всеки един от тях.

" Ние искаме да помогнем на маскимален брой хора. За нас е важно да знаем, че именно тези хора ще получат нашата подкрепа “, каза изпълнителния директор на предприятието Ангел Желязков.

Домусчиеви дариха 250 000 лева за хора в неравностойно положение

" Това, което правят от " Биовет " заслужава нашето уважение “, заяви 87-годишният бай Апостол, в момента на връчването на хранителния пакет. „ Не знам какво има вътре, ама е бая тежък. Много благодаря, нека да са живи и здрави всички хора в завода, защото от здравето по-хубаво няма. Като стане човек на нашата възраст, започва да го осъзнава, заради това – нека да са здрави и винаги да помагат! “

Кампанията „ Остани си вкъщи, спаси човешки живот “ стартира на 9 април и по план трябва да обхване над 2000 души в неравностойно положение. До момента своите хранителни пакети получиха Пенсионерски клуб „ Надежда “ гр. Пещера; Сдружение „ Диабет “ гр. Пещера; Клуб „ ВЯРА” гр.Пещера; Дружество „ Вяра и Надежда “ с. Капитан Димитрево; Дружество „ Надежда “ с. Радилово; Сдружение „ Диабет “ с. Радилово; Основна общинска организация към клуб „ Оптимист “ гр.Пещера, както и правоимащите от кв. „ Луковица “ и кв. „ Едиверен “.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5597  Кметът на Куманово е с позитивна проба за COVID-19 Кметът на Куманово е с позитивна проба за COVID-19  Европа сега е в Европа сега е в " окото на бурята " на пандемията от COVID-19  Очаква се Лондон да разгласи продължение на ограничаващите ограничения против ковид Очаква се Лондон да разгласи продължение на ограничаващите ограничения против ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР