Ваксината, разработена от института Гамалея, осигурява по-високо ниво на имунен

...
Ваксината, разработена от института Гамалея, осигурява по-високо ниво на имунен
Коментари Харесай

Руската ваксина осигурява по-силен имунен отговор, отколкото преболедуването от COVID-19

Ваксината, разработена от института " Гамалея ", осигурява по-високо ниво на имунен отговор у ваксинираните, отколкото от преболедувалите COVID-19, съобщава БТА.

" Нашата схема на имунизация осигурява по-високо ниво на имунен отговор при ваксинираните, в сравнение с преболедувалите. Разликата е 8-10 пъти ", каза зам.-директорът на центъра по научните разработки, чл.кор. Денис Логунов на онлайн брифинг за ваксината " Спутник V ".

Междувременно главният лекар на СЗО Сумия Сваминатан коментира прекратяването на клиничните изпитания на оксфордската разработка на ваксина срещу COVID-19 от " АстраЗенека ", като каза, че " това е нормална клинична практика, тъй като безопасността на ваксината винаги е приоритет ".

" Това е тревожен сигнал, но трябва да признаем, че в изследванията има успехи и неуспехи. Всичко може да се случи в рамките на клиничните изпитания и трябва да сме готови за това. Пътят не винаги е прост и прав. Но не бива да се отчайваме, такива неща се случват ", каза тя.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 12107  Рекорден брой инфектирани с ковид в Гърция през последните 24 часа Рекорден брой инфектирани с ковид в Гърция през последните 24 часа  В Китай стартират клинични тествания на ваксина против COVID-19 под формата на спрей В Китай стартират клинични тествания на ваксина против COVID-19 под формата на спрей  Премиерът на Норвегия разгласи, че може да се наложи стягане на рестриктивните мерки поради COVID-19 Премиерът на Норвегия разгласи, че може да се наложи стягане на рестриктивните мерки поради COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР