Важно е всеки човек, които преди да вземе решение за

...
Важно е всеки човек, които преди да вземе решение за
Коментари Харесай

Д-р Петър Марков: РНК ваксината е по-проста и по-щадяща

Важно е всеки човек, които преди да вземе решение за здравето си, да се информира. Що се отнася до ваксината на Пфайзер, то страничните ефекти са минимални като висока температура. Ние учените черпим информацията за ваксините от научната литература, това което досега съм видял, то няма повод за притеснение за безопасността на ваксината. Това заяви в ефира на Нова телевизия д-р Пламен Марков, епидемиолог, преподавател в Лондонското училище по тропическа медицина.

" Що се отнася до Оксфордската ваксина, то тя е по-различна, не изисква ниски температури за логистика и съхранение ", каза той.

" РНК ваксината е по-проста и по-щадяща като технология. Клетката бива карана да синтезира един протеин и после да се защитава ", обясни епидемиологът.

По думите му Китай се справят с вируса с масово тестване и стриктно спазване на противоепидемичните мерки.



" Няма индикации ваксината да е по-малко ефективна към новия щам. Тя работи като предизвиква имунен отговор към спайк протеина и към други части на вируса. Една или повече мутации няма да направят ваксината неефикасна към коронавируса. Притесненията са свързани с това, че е по-разпространяем ", каза още специалистът.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17497  Здравният министър с значими детайлности за имунизациите против COVID-19 Здравният министър с значими детайлности за имунизациите против COVID-19  3844 са инфектираните с ковид в Хасковска област 3844 са инфектираните с ковид в Хасковска област  Д-р Симидчиев разки по какъв начин се усеща след имунизацията против COVID-19 Д-р Симидчиев разки по какъв начин се усеща след имунизацията против COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР