В Многопрофилната болница за активно лечение /МБАЛ/ в Добрич досега

...
В Многопрофилната болница за активно лечение /МБАЛ/ в Добрич досега
Коментари Харесай

В МБАЛ-Добрич всички бебета, родени от майки с COVID-19 или прекарали инфекцията, са здрави

В Многопрофилната болница за активно лечение /МБАЛ/ в Добрич досега нито едно родено бебе от майка с COVID-19 или прекарала инфекцията по време на бременността не е било заразено с вируса, заяви за БТА началникът на отделението по акушерство и гинекология д-р Ивайло Петев.

По думите му в епидемичната обстановка три жени са родили с доказана с PCR тест коронавирусна инфекция, а бебетата им са дали отрицателен резултат. Много бременни - поне мога да твърдя за 30-40, на които съм наблюдаващ гинеколог, изкараха инфекцията леко, без пневмония и други тежки последствия. Част от тях вече родиха благополучно здрави деца, добави д-р Петев. Лекарят коментира,че новият вирус най-вероятно не минава през плацентата или това се случва много трудно.

В МБАЛ-Добрич днес по обяд се роди десетото бебе от началото на новата година, което е добър темп и дано така да продължи през цялата 2021-а, каза началникът на родилното отделение.

През отминалата година в болницата в Добрич са изплакали 876 новородени - с няколко по-малко от 2019-а, но затова пък две жени са станали майки на тризнаци, което не се е случвало от десетилетие.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17770  Проф. Кантарджиев разкри по какъв начин да разберем по какъв начин ще прекараме COVID-19 Проф. Кантарджиев разкри по какъв начин да разберем по какъв начин ще прекараме COVID-19  Европейска комисия вижда компликации пред разширението на производството на ваксини против COVID-19 Европейска комисия вижда компликации пред разширението на производството на ваксини против COVID-19  Едва 11 деца от началната степен се образоват онлайн в Габровско Едва 11 деца от началната степен се образоват онлайн в Габровско
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР