В Йордания започна кампания за ваксинация срещу новия коронавирус, предаде

...
В Йордания започна кампания за ваксинация срещу новия коронавирус, предаде
Коментари Харесай

В Йордания започна кампания за ваксинация срещу COVID-19

В Йордания започна кампания за ваксинация срещу новия коронавирус, предаде ТАСС, позовавайки се на йорданския в. " Ал Гад ".

В кралството вече са доставени първите партиди от ваксината на китайската фирма Синофарм и от американско-германската ваксина на Пфайзер/Бионтех. В близките дни се предвижда да бъдат имунизирани близо хиляда души.

Здравният министър на Йордания Назир Обейдат призова сънародниците си да не се страхуват от ваксините, като изтъкна, че ресорните ведомства са проучили препаратите и данните сочат, че те са безопасни.

Според утвърдения график първи ще бъдат ваксинирани възрастните хора с хронични заболявания, лекарите и медицинските служители. До края на годината имунизационната кампания ще обхване към 20 на сто от населението.

Премиерът Бишер ал Хасауне и здравният министър Обейдат бяха ваксинирани още в неделя, съобщи Франс прес.

По данни на здравното ведомство в Йордания са открити досега общо 309 846 заразени с коронавируса, 292 104 пациенти са оздравели, а 4076 са починали.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18230  Япония се затваря за чужденци? Япония се затваря за чужденци?  Втора доза от съветската ваксина Втора доза от съветската ваксина " Епиваккорона " са получили над 2000 доброволци  Отново! Германия отхвърли концепцията за наложително имунизиране против ковид Отново! Германия отхвърли концепцията за наложително имунизиране против ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР