В Испания след 6-месечно прекъсване заради пандемията от коронавирус тази

...
В Испания след 6-месечно прекъсване заради пандемията от коронавирус тази
Коментари Харесай

Учениците в Испания - с различен цвят гривна или маска заради коронавируса

В Испания след 6-месечно прекъсване заради пандемията от коронавирус тази седмица започна поетапното завръщане на учениците в класните стаи.

Правителството е дало правомощия на отделните региони сами да взимат решения относно ограничаването на епидемията, а те от своя страна са оставили редица въпроси на ръководствата на училищата, съобщава БНР.

2 милиарда евро получиха от правителството автономните региони, за да подсигурят безопасното започване на новата учебна година. Само в Мадрид, който е един от най-засегнатите от пандемията градове над 400 000 деца тръгват на училище тази седмица. В повечето училища децата в класовете са разделени на по-малки групи, които учат в различни стаи. За целта са построени допълнителни сглобяеми помещения, които да осигурят достатъчно пространство.

На входа на училището се мери температурата на всяко дете, дезинфекцират се обувките и ръцете, а класните стаи се почистват след всеки час. Забранено е събирането на деца от различни класове в междучасията, а за да се следи дали спазват забраните всяко дете има различна по цвят гривна или маска, която показва в кой клас е. Целта е ако има болно дете, да се карантинират само съучениците му, а не да се затваря цялото училище.

Въпреки положените усилия обаче част от родителите се страхуват да пуснат децата си и настояват за онлайн обучение. От своя страна преподавателите също недоволстват с аргумента, че няма достатъчно учители за подобен вид смесено обучение.

Учителските синдикати в Мадрид дори обявиха, че на 22 и 23 септември ще има стачка с искане регионалното правителство да осигури безопасни условия на труд.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 12060  Нови противоепидемични ограничения в Англия: обществените контакти в групи до шест души Нови противоепидемични ограничения в Англия: обществените контакти в групи до шест души  Турция записва нови 1761 случая на ковид Турция записва нови 1761 случая на ковид  " Астра Зенека " спря тестванията на имунизацията против COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР