В Бургас вече има проблем с настаняването на влошили се

...
В Бургас вече има проблем с настаняването на влошили се
Коментари Харесай

Линейки с болни от COVID-19 чакаха 4 часа пред МБАЛ Бургас

В Бургас вече има проблем с настаняването на влошили се Коронавирус болни. От събота вечерта областният град остана без нито едно активно болнично легло за Коронавирус пациенти.

При 195 налични легла в областта, здравните власти спешно се опитват да разкрият още 200. Вече не само в най-голямото Коронавирус огнище – София, но в Бургас пациенти трябва да изчакват в линейките с часове, за да бъдат приети в болница, предаде БТВ.

След 4 часа чакане в линейките двамата пациенти с COVID-19 бяха прегледани. Поради липсата на легла може да се наложи да продължат лечението си у дома.



С пет екипа на смяна, спешната помощ обслужва по над 100 сигнала на денонощие, повечето – именно за коронавирус. Хаосът и липсата на единна комуникационна система затруднява екипите.

Екипите разчитат на чат приложения. В същото време шофьори на линейки алармират, че чакат с часове с пациенти, докато им бъде направен PCR тест на място. Двата буферни центъра в Бургас работят, но във всеки от тях има по един лекар, по една сестра и по един санитар.

В болницата в Средец вътрешното отделение е с подготвени 20 легла за Коронавирус пациенти, но пък там персоналът е подал заявления за напускане. Ръководството спешно търси нови лекари и медицински сестри.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14296  Увеличават се с още 66 леглата за инфектирани с ковид в Пловдивска област Увеличават се с още 66 леглата за инфектирани с ковид в Пловдивска област  COVID-19 възпламени отделение след посещаване на Румен Радев COVID-19 възпламени отделение след посещаване на Румен Радев  Общопрактикуващ доктор оказва помощ на сътрудниците си в болничното заведение в Попово Общопрактикуващ доктор оказва помощ на сътрудниците си в болничното заведение в Попово
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР