В 1018 пункта в цяла Гърция с предварително запазен час

...
В 1018 пункта в цяла Гърция с предварително запазен час
Коментари Харесай

Гърция ще ваксинира над 2 милиона жители месечно

В 1018 пункта в цяла Гърция с предварително запазен час ще се извършва ваксинирането срещу коронавирус, котаго страната получи ваксините, заяви министърът на здравепоазването Василис Кикилиас, който вчера представи националния план за ваксиниране на населението, съобщава " Катимерини ".

Той уточни, че доставките на ваксини ще се извършват централизирано, а месечно ще се ваксинират 2 117 440 граждани при допускане, че на всеки ще са необходими 10 минути за поставяне на ваксина. Центровете ще работят шест дни в седмицата на две смени.

Кикилиас обясни, че ваксинирането ще се извършва с предварителна уговорка, за да има ред, и всеки гражданин може да си запази час с есемес, онлайн или по телефона.

Ваксини ще бъдат поставени първо на лекарите и останалите здравни работници, след това на уязвимите групи и накрая на останалата част от населението.

Ваксинирането ще бъде безплатно и доброволно. " Целта ни е да убедим всички граждани ", каза Кикилиас и заяви, че ще бъде първият, който ще си постави ваксина, за да даде пример, допълва БТА.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15320  Случаите на ковид в Африка надвишиха 2 милиона Случаите на ковид в Африка надвишиха 2 милиона  Доброволци от ГЕРБ – Русе три седмици даваха целодневни наряди в локалните лечебни заведения Доброволци от ГЕРБ – Русе три седмици даваха целодневни наряди в локалните лечебни заведения  Зам.-кметът на Враца, общински съветници и симпатизанти на ГЕРБ оказват помощ като доброволци на РЗИ-Враца Зам.-кметът на Враца, общински съветници и симпатизанти на ГЕРБ оказват помощ като доброволци на РЗИ-Враца
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР