В 10 ч. едновременно в София, Пловдив и Бургас ще

...
В 10 ч. едновременно в София, Пловдив и Бургас ще
Коментари Харесай

Започва имунизацията срещу COVID-19 у нас

В 10 ч. едновременно в София, Пловдив и Бургас ще започне кампанията по имунизация срещу Covid-19. Ваксината е препоръчителна, безплатна и се поставя по желание. Първият имунизиран срещу коронавируса у нас ще бъде министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

Ваксинацията ще се извършва от лекари в лечебни заведения за извънболнична и болнична медицинска помощ, Регионални здравни инспекции, от лекари в специализирани структури на Министерството на вътрешните работи и Министерството на отбраната, както и от мобилни имунизационни екипи.

Здравният министър ще бъде първият ваксиниран, като целта е да покаже, че ваксината е безопасна.

" Искаме да покажем, че Европа в един ден, всички държави членки ще направят ваксинация на различни категории от населението. Аз ще бъда първият ваксиниран българин ", каза министър Ангелов.

Той ще бъде ваксиниран в столичната болница " Св. Анна ", а веднага след него срещу коронавирус ще се ваксинират медици от учебното заведение, които са на първа линия в борбата със заразата. Председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров също ще бъде след първите ваксинирани. Имунизацията ще му бъде направена в Пловдив.



Ваксинацията на гражданите ще се извършва след подписано информирано съгласие, а след едновременното начало в София, Пловдив и Бургас днес, имунизацията в останалите райони ще започне на 28 и 29 декември.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17391  Отново! Излекуваните са повече от инфектираните с COVID-19 у нас Отново! Излекуваните са повече от инфектираните с COVID-19 у нас  Лекар разви остра алергична реакция от имунизацията на Модерна Лекар разви остра алергична реакция от имунизацията на Модерна  Германският здравен министър: Ваксината е решаващият ключ за победа над пандемията Германският здравен министър: Ваксината е решаващият ключ за победа над пандемията
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР