Българското правителство се справя невероятно в борбата с коронавируса и

...
Българското правителство се справя невероятно в борбата с коронавируса и
Коментари Харесай

Херо Мустафа: Българското правителство се справя невероятно в борбата с коронавируса

Българското правителство се справя невероятно в борбата с коронавируса и благодарение на предприетите противоепидемични мерки успявате успешно да потискате кривата на разпространението.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6930
Това каза посланикът на САЩ у нас Херо Мустафа  Херо Мустафа Херо Мустафа (на английски: Herro Mustafa; на кюрдски: Hêro Mistefa; родена 1973 г.) е американски дипломат,. Тя благодари и на служителите на Министерството на външните работи, които в денонощен режим и в реално време информират всички акредитирани в София дипломатически мисии за мерките, които се вземат от българските власти по повод пандемията, като дават информация и по всякакви запитвания на посолствата.

„ Вашите хора отговарят на над 100 въпроса дневно, отправени от дипломати. Страхотни са “, каза посланик Мустафа.

Министър Захариева отбеляза помощта на Държавния департамент и на Американската агенция за международно развитие на САЩ, които дариха на България 500 000 долара за помощ в борбата с коронавируса. Посланик Мустафа заяви на срещата, че САЩ ще предоставят още медицински материали.

„ Благодаря на САЩ за подкрепата, която оказват на България по време на тази криза “, каза министър Захариева. Българският първи дипломат и американският посланик бяха единодушни, че отмяната на ограниченията, свързани с коронавируса, трябва да става поетапно, за да се избегнат рискове от още по-голямо разпространяване на болестта. В тази връзка и по повод интереса на много български студенти към програмата „ Work and Travel “, посланик Мустафа заяви, че студентските бригади към момента не са отменени, а само отложени, като посолството ще информира обществеността, щом бъде взето решение.

Министър Захариева и посланик Мустафа обсъдиха широк кръг въпроси от международния дневен ред, като отделиха и специално внимание на положителните стъпки по отношение на евроатлантическата интеграция на Западните Балкани и на борбата с дезинформацията.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6930  14 нови случая на COVID-19 у нас, има и двама умряли 14 нови случая на COVID-19 у нас, има и двама умряли  Германското държавно управление може да поеме 25% от капитала на Луфтханза Германското държавно управление може да поеме 25% от капитала на Луфтханза  29 нови случая на COVID-19 в Република Северна Македония 29 нови случая на COVID-19 в Република Северна Македония
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР