Българските стоматолози, живеещи в Русия от 3 десетилетия, Йорданка Чанева

...
Българските стоматолози, живеещи в Русия от 3 десетилетия, Йорданка Чанева
Коментари Харесай

Българи разказаха какво им се е случило след втората доза на руската ваксина

Българските стоматолози, живеещи в Русия от 3 десетилетия, Йорданка Чанева и Диан Иванов разказаха за втората доза на руската Спутник V.

" След ваксинацията психологически сме страшно спокойни, не може да се сравни с месеците преди това. Не сме очаквали да сме толкова спокойни. Хората трябва да знаят, че най-хубавото след ваксинирането е психологическото спокойствие ", споделиха двамата пред Bulgaria ON AIR.



Кадър: Bulgaria ON AIR

И обясниха, че до момента няма проблем с руската ваксина Спутник V и с концентрацията на антителата, иначе вече е щяло да бъде съобщено по медиите.

" В Русия вече има 2 млн. ваксинирани, а и активно започват да ваксинират с новата ваксина EpiVaCorona, която е приоритет за хора с алергии. Това е пептидна ваксина с изкуствено наредени белтъци и организмът реагира с изработване на антитела ", отбеляза Диан Иванов.

" Когато отидем да се ваксинираме в поликлиниката, лекарят обяснява за нежелани реакции. Това обикновено е лека температура 3 дни ", посочи Йорданка Чанева пред Bulgaria ON AIR.

По думите на стоматолозите при ваксинация се подписва съгласие за евентуалните нежелани реакции, но уверяват, че руската ваксина не дава такива.

" Американските ваксини са по-съвременни, в руската се използва малко по-традиционна система. Руската ваксина не даде странични ефекти, те са съвсем малки, единствено може да реагираме алергично към белтъка, и другото - да преболедуваме настинка ", поясни Чанева.

" За няколко дни от милион и половина станаха 2 млн., в момента е много голямо желанието на хората да се ваксинират. Ограниченията в Русия намаляват и вярваме, че с ваксинирането всичко ще се оправи ", сподели Иванов.

Стоматолозите са на мнение, че новият щам на коронавируса може да е по-заразен, но има шансове да бъде преболедуван по-леко. А в Русия паспорти на ваксинираните няма да се правят, за да няма дискриминация към онези, които не искат да се имунизират.

" Ние призоваваме хората да се ваксинират с утвърдените ваксини ", казаха още сънародниците ни.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18690  Израел сложи връх, ваксинирайки 224 хиляди души за един ден Израел сложи връх, ваксинирайки 224 хиляди души за един ден  Проф. Кантарджиев прикани: Стига сте се радвали на нелепостите на нелекари Проф. Кантарджиев прикани: Стига сте се радвали на нелепостите на нелекари  Министър Ангелов загатна: Всяка прибързана смяна с COVID-19 води до повишение на броя на болните

Министър Ангелов загатна: Всяка прибързана смяна с COVID-19 води до повишение на броя на болните
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР