Брюксел се страхува, че нови две държави ще се опитат

...
Брюксел се страхува, че нови две държави ще се опитат
Коментари Харесай

The Daily Express: Две други държави се канят да изоставят „култа, наречен ЕС“

Брюксел се страхува, че нови две държави ще се опитат да обърнат гръб на „ култа, наречен ЕС “, ако Брекзит има успех, пише днешният The Daily Express, цитиран от " Фокус ". Поне две държави може да бъдат обвинени, че се канят да напуснат блока и да тръгнат по пътя на Великобритания, това прогнозира експертът по глобален бизнес Хилари Родуич.

Според нея в последните две години няколко държави, членки на Евросъюза, са проявили десен евроскептицизъм. Нидерландия и Швеция може скоро да последват Великобритания, ако Островът успее да постигне успешна сделка за излизането си от Общността и се договори за изгодни търговски отношения с нея след 29 март. За нея членството в ЕС е нещо като „ клуб или култ. Не може един член да напуска и да си вземе каквото си иска, а трябва да се направи нещо по-добро заради всички други, които остават вътре! В противен случай и други членове ще напуснат. Тъй че ти трябва да не допуснеш това да се случи. “

Евроскептичната партия на шведските демократи е предупредила Брюксел, че възнамерява да напусне Съюза, ако евробюрократите не направят съществени промени в основните си институции. В същото време проучване на общественото мнение в Нидерландия изненада много с резултатите си – повече от половината холандци искат страната им да излезе от Евросъюза. Има слухове и за датчаните, които също са недоволни. В сряда лидерът на младите шведски демократи Тобиас Андерсон предупреди, че партията е готова да разтърси Европарламента веднага след изборите през май. Той обяви, че други евроскептични партии не успяха да предложат нова версия на европроекта, а неговата е в състояние да предложи 113 промени за начина, по който ЕС управлява совите държави, членки..

„ Ние винаги ще бъдем в Европа, но може би невинаги в Европейския съюз “, е заявил младия политик от Швеция. Холандският премиер Марк Рут също предупреждава, че ЕС трябва да се поучи от „ хаоса, който Брекзит създаде и създава “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР